Kipster bouwt gaat tweede boerderij bouwen voor Lidl in de Randstad

Kipster gaat een tweede boerderij bouwen in de Randstad. De locatie is nog niet bekend. Op dit moment zijn de boeren van Kipster in gesprek over de aankoop van grond.

Hypermoderne boerderij

Kipster breidt uit en breekt door. Met deze tweede boerderij laten de innovatieve boeren zien hoe je kunt beantwoorden aan de allerhoogste normen voor milieu en dierenwelzijn, terwijl de producten voor de consument nog betaalbaar blijven. De kippen leggen CO2 neutrale eieren, met een milieukeur en drie sterren van de Dierenbescherming. In de boerderij wordt nagenoeg alle fijnstof afgevangen en de kippen eten circulair voer dat is gemaakt uit reststromen van onder meer grote bakkerijen. Op de boerderij komt een bezoekerscentrum waar het publiek welkom is om te zien wie hun eitje legt.

Ruud Zanders: “De belangstelling overvalt ons een beetje. Van over de deel wereld bezoeken boeren, beleidsmakers en wetenschappers onze eerste boerderij die staat nabij Venray. Op dit moment voeren we met verschillende partijen gesprekken om ook in het buitenland boerderijen te bouwen.”

Marlijn Somhorst, manager duurzaamheid Lidl: “De vraag naar Kipster-producten overstijgt het huidige aanbod en biedt daarom ruimte voor meer! We zijn heel blij dat ook onze klanten Kipster hebben omarmt en massaal voor het Kipster ei kiezen. Samen laten we zien dat duurzaam niet duur hoeft te zijn en dat het kan..”

De eieren van Kipster zijn te koop bij Lidl. Als alles meezit is de boerderij medio 2019 in bedrijf. Ook het vlees van de broertjes van onze legkippen wordt straks verkocht in Lidl. Dat is zeer uitzonderlijk, want het is gebruikelijk om de broertjes van legkippen direct te vernietigen als ze uit het ei kruipen.

Share Button