Behoorlijk veel mensen drinken koffie op kantoor. Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die duurzame koffie produceren. Vind je het als bedrijf belangrijk om ook iets goeds te doen voor de wereld denk dan eens na over duurzame koffie op het werk.

Kies een keurmerk

Duurzame koffie wordt op een verantwoorde wijze gemaakt. Bij het produceren wordt rekening gehouden met de mens en het milieu. Koffiedrinken heeft namelijk veel impact op het milieu. Zo is de koffieketen erg lang. Wist je dat de meest koffie uit Midden- en Zuid Amerika komt? In Brazilië gebruiken ze bijvoorbeeld veel giftige bestrijdingsmiddelen. Mensen die daar werken dragen geen beschermende kleding voor het gif en bovendien komt het in het grondwater terecht. Gevaarlijk voor de mensen in de regio. Kies daarom koffie met een keurmerk. 

Rainforest Alliance

Een voorbeeld van een bedrijf dat duurzaam op meerdere gebieden werkt is Gio Coffee. Zij richten zich specifiek op bedrijven en zijn op meerdere vlakken steeds duurzamer bezig. De koffiemelanges zijn afkomstig van Rainforest Alliance gecertificeerde koffieplantages. Niet alleen de koffie is heerlijk, ook wordt er door de plantages een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van de plaatselijke boeren. Vaak krijgen boeren niet marktconform betaald. Grote bedrijven strijken al het geld op, terwijl de boeren hard werken. Ze verdienen weinig en zijn niet eens in staat om een herschel rugzak of laptoptas voor school te kopen. Wanneer je kiest voor fairtrade koffie weet je dat de boeren een goede prijs voor hun koffie krijgen. 

Ga voor bonen of filterkoffie

Kies je voor fairtrade koffie ga dan ook meteen voor verse bonen of gemalen koffie. Neem in de supermarkt geen pods of capsules mee in je rugtas, want filterkoffie of bonen zijn nou eenmaal het duurzaamst. Waarom zou je extra afval maken vanwege het drinken van een kopje koffie? Lekkere koffie kun je ook zetten zonder Nepresso of Senseo apparaat. Daarnaast is het natuurlijk niet handig om voor ieder kopje een plastic beker te gebruiken. Wil je toch graag wegwerpbekers gebruiken zoek dan duurzame koffiebekers uit. Dit zijn bekers die biologische volledig afbreekbaar zijn.