In de podcastserie ‘ESG: even samen gevat’ gaat BNP Paribas in gesprek met versnellers van de duurzame transitie. We duiken onder andere in de E van groene energie, CO2 uitstoot, grondstoffen en biodiversiteit, de S van gezondheid, diversiteit en inclusiviteit en de G van wet- en regelgeving en internationale samenwerking. Samen met experts praten we je bij over de laatste ontwikkelingen, de belemmeringen en de kansen.

Kees Gootjes, geboren in Zuid Korea, getogen in Canada en vanaf zijn 25ste woonachtig in Nederland stuurde miljarden aan beleggingsgeld de wereld over en ontwikkelde zo een fascinatie voor de impact die de economie op mensen heeft. Als mede-oprichter en directeur van De Nieuwe Beurskoers wil hij de financiële middelen van christelijke kerken in Nederland inzetten om bedrijven aan te zetten tot meer maatschappelijk verantwoord ondernemen, met een focus op mensen. Want “de impact van de financiële sector is gigantisch”.

Over de S van ESG, kinderarbeid, arbeidsmigranten, animal protein, havenpastors, SDGs, VOC, de uitholling van de middenklasse en de opkomst van suiker. Plus een aantal boekentips!