Kamer van Koophandel organiseert Massive Open Online Course (MOOC) ‘Duurzaam Vooruit’

U heeft steeds vaker het gevoel dat duurzaamheid kansen biedt voor uw bedrijf. Daar wilt u wat mee. U wilt graag een volgende duurzame stap vooruit zetten. Maar wat is nu de beste stap voor úw bedrijf en hoe zet u deze? Wilt u zich laten inspireren door succesvolle ondernemers, die hebben bewezen dat er business zit in duurzaamheid? Dan is deelname aan de Massive Open Online Course (MOOC) ‘Duurzaam Vooruit’ van de KvK voor u een ‘no brainer’. Deze MOOC  biedt u inspiratie, handvatten én contacten om de duurzaamheidskansen voor uw bedrijf te verzilveren. Doe mee en maak een duurzame stap vooruit met uw bedrijf.

Wat is het?

De MOOC ‘Duurzaam Vooruit’ is een mix van een online cursus en een sociaal mediaplatform. Vanuit een logische opbouw doorloopt u in 4 weken 4 blokken. Deze blokken bevatten een grote variatie aan items die het onderwerp vanuit verschillende kanten belichten. Van korte filmpjes tot boeiende artikelen en nuttige links. Aan het eind van ieder blok staat er een opdracht voor u klaar om de vers verworven inzichten in de praktijk te kunnen brengen in uw bedrijf. Deze MOOC is onderdeel van de KvK Online Ondernemers Campus (zie video).

Inspirerende voorbeelden van topondernemers

Niets is meer inspirerend dan de praktijkverhalen van collega-ondernemers. Topondernemers zoals Quirijn Bolle (Marqt), Bart van Olphen (Fish Tales), Peter de Rooy (De Rooy Transport) en Meiny Prins (Priva) hebben met hun bedrijven eerder grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Zij vertellen open en eerlijk over hun route op weg naar duurzaamheid. Hun openheid over ambities, kansen en valkuilen is van onschatbare waarde.

Boeiende en leerzame achtergrondverhalen

Toonaangevende experts nemen u mee in de wereld van duurzaamheid. Zo laat Aglaia Fischer van Circle Economy u bijvoorbeeld zien welke duurzame businessmodellen succesvol zijn. En futuroloog Wim de Ridder geeft u een boeiend inkijkje in de toekomst van duurzaamheid. Waar gaat het naar toe en welke kansen biedt dit? Deze experts nemen u als het ware aan de hand en vertalen de jongste inzichten en duurzaamheidsmodellen naar praktisch toepasbare adviezen.

Zo ziet het programma eruit

De MOOC ‘Duurzaam Vooruit’ helpt u in 4 blokken om uw eigen bedrijf te verduurzamen:

 • Blok 1: Ontdek waar uw duurzame kansen liggen
 • Blok 2: Stel prioriteiten en focus
  Dit blok geeft u inzicht welke thema’s er voor uw bedrijf toe doen en waar voor ú de prioriteiten liggen.
 • Blok 3: Maak het haalbaar
  U krijgt handvatten om uw bedrijf te verduurzamen, zowel in technisch als economisch opzicht, maar ook vanuit het perspectief van samenwerking.
 • Blok 4: Veranker duurzaamheid in uw bedrijf
  Tot slot leert u hoe u duurzaamheid structureel kunt verankeren in uw bedrijf. Medewerkers meekrijgen, slimme marketing en goede monitoring zijn hierbij sleutelbegrippen.

Wat levert het u op?

 • U volgt de MOOC ‘Duurzaam Vooruit’ samen met andere ondernemers. Hun input helpt u om uw eigen ideeën goed aan te scherpen of mogelijk zelfs samen een duurzame stap vooruit te zetten.
 • Met behulp van speciale opdrachten kunt u de verworven inzichten in de praktijk brengen in uw bedrijf.
 • U bouwt een waardevol netwerk op.
 • U kunt inloggen en deelnemen wanneer het u uitkomt (24/7).
 • Deelname vraagt slechts een beperkte investering in tijd (4 weken, 2 uur per week).
 • Deelname is gratis.

Meld u vandaag nog aan

Deelnemen aan MOOC ‘Duurzaam vooruit’ is gratis. Meld u vandaag nog aan en verzeker uzelf van een plek bij de eerste 3000 deelnemers. U weet dan zeker dat u er vanaf 15 mei bij bent om uw bedrijf duurzaam vooruit te brengen.

Share Button