De jury die dit jaar de Duurzame 100 van Trouw gaat samenstellen is bekend. Komend najaar wordt de vijfde editie van de Duurzame 100 gepubliceerd in een speciale bijlage bij de krant.

Nieuw in de jury van 2013 zijn Frank Berendse (hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie Wageningen Universiteit), Mariëtta Smid (senior adviseur duurzaamheid ASN Bank), Geert de Snoo (hoogleraar Conservation Biology in Leiden) en Saskia Verbunt (projectmanager MVO, bij vereniging VBDO). 
De jury gaat deze zomer uit een (almaar langere) groslijst van ongeveer 500 personen de 100 Nederlanders kiezen die in het voorbije jaar op het gebied van duurzaamheid zijn opgevallen. 

De overige experts zijn:
Natasja van den Berg (debatleider, publicist, bestuurslid Max Havelaar Nederland); Jan Bom (hoofdredacteur van P+, praktijktijdschrift voor MVO); Wouter van Dieren (lid Club van Rome, directeur Instituut voor Milieu- en Systeemanalyse); Jan Dirx (executive secretary stichting Natuur en Milieu); Simone Hertzberger (hoofd Product Integrity Topics bij Ahold Europe); Eco Matser (coördinator klimaat, energie en ontwikkeling Hivos); Folkert van der Molen (marketingmanager milieu en duurzaamheid Royal HaskoningDHV); Joop Oude Lohuis (specialist Energie & CO2-efficientie adviesbureau Ecofys); Suzanne van der Pijll (managing partner Schuttelaar & Partners).

Bij de totstandkoming van de ranglijst krijgt Trouw ook dit jaar weer hulp van Gerhard van de Bunt, universitair hoofddocent sociologie en methodologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Plaats een reactie  met suggestie(s) wie volgens u beslist niet mag ontbreken op de groslijst die in de komende weken samengesteld gaat worden door de juryleden!