Twan Tak (21 jaar) introduceert vandaag ‘s werelds eerste duurzame hondenvoeding. Dat doet hij op een moment dat het aantal mensen met een nieuwe pup als gevolg van de lockdown sterk toeneemt. Daarmee helpt de jonge ondernemer nieuwe hondeneigenaren om een steentje bij te dragen aan het klimaat. De hondenvoeding is uniek in zijn soort, wordt CO2-neutraal geproduceerd en duurzaam verpakt in recyclebare verpakkingen.

Steeds vaker zien we trotse baasjes met een jonge hond rondlopen. Het aantal mensen dat een pup koopt neemt fors toe, wat betekent dat ook de verkoop van dierenvoeding stijgt. “Op de lange termijn heeft dit veel effect op het klimaat”, benadrukt Tak, die daarom met Goood Petfood gezonde en duurzame hondenvoeding ontwikkelde.

Duurzame hondenvoeding

“Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de natuur en toekomstige generaties. We werken met streekproducten en de hondenvoeding bevat enkel vrije uitloop dieren en vis uit duurzame aquaculturen. Onze voeding wordt 100% klimaatneutraal geproduceerd; zo letten we op de ecologische voetafdruk door onze CO2-uitstoot te beperken tot kleine hoeveelheden. Daarnaast bestaan onze verpakkingen grotendeels uit hernieuwbare grondstoffen en de blikken verpakkingen zijn herbruikbaar,” aldus Tak.

Milieu en dierenbescherming

Het hondenvoedingmerk steunt diverse organisaties die actief zijn in de milieu- en dierenbescherming. Tak licht toe: “Een deel van de opbrengst van de verkochte producten gaat naar DoGoood-initiatieven, waarmee we organisaties steunen die zich inzetten voor een duurzame toekomst voor onze planeet, mens en dier. Iedereen die onze hondenvoeding koopt, draagt dus zijn steentje bij. Hoe mooi is dat!”

Tak benadrukt dat met Goood Petfood een wens van veel hondenbezitters wordt vervuld. Uit wetenschappelijk onderzoek en uit eigen onafhankelijk marktonderzoek blijkt dat 60% van de baasjes een belangrijke eisen hebben bij de aanschaf van hondenvoeding. “Hondenbezitters willen dat de voeding voor hun huisdieren op diervriendelijke wijze wordt geproduceerd. Bovendien hoort  de fabrikant op een sociaal en ecologische verantwoorde manier te produceren. Goood Petfood voldoet daar volledig aan”, aldus Tak.