SustainableMotion organiseert de “Sustainability Challenge 2013″.  De finale van deze studentencompetitie zal plaatsvinden op het 14de Nationaal Sustainability Congres. Tevens zal er een themasessie over plaatsvinden.

De implementatie van duurzaamheid stelt het bedrijfsleven voor veel uitdagingen. U kunt hier een FTE voor vrij maken, trainingen volgen of consult vragen, maar er is nog een manier. SustainableMotion heeft inmiddels meer dan 70 universitaire Bachelor en Master opleidingen geïdentificeerd die zich inhoudelijk op duurzaamheid richten. De nieuwe generatie kan dus in de collegebanken al iets toevoegen en kunnen niet wachten om dit in de praktijk te brengen.

Tijdens de Sustainability Challenge 2013 gaan 100 studenten en recent afgestudeerden met kennis van duurzaamheid 2 maanden lang aan 5 uitdagingen van 5 topbedrijven werken op 5 thema’s:  Alliander (energie), Vitens (water),PostNL pakketten (logistiek), Koninklijke BAM Groep (bouw) en Unilever(consumenten producten) hebben ieder een actueel duurzaamheidvraagstuk voorgelegd aan deze nieuwe generatie. Wie heeft de beste oplossing?

In de themasessie op het NSC zal de nieuwe generatie worden geïntroduceerd.  Aan de hand van de 5 beste oplossingen gaat een panel (tevens de jury) samen met de deelnemers aan deze interactieve sessie in op de oplossingen en de toegevoegde waarde van deze nieuwe generatie.

De Sustainability Challenge

Per bedrijf werken 20 kandidaten in 4 weken tijd aan de beste oplossing. Met professionele begeleiding wordt er 4 oktober een start gemaakt aan de oplossing op het hoofdkantoor van hoofdsponsor Alliander. Tussentijds kunnen kandidaten gebruik maken van de ‘expertise lab’ waar experts uit het bedrijfsleven en de wetenschap hun kennis ter beschikking stellen voor alle kandidaten. Met trainingen en workshops worden zij klaar gestoomd voor de halve finale in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Daar presenteren alle groepen hun case en kiezen de bedrijven de beste oplossing. De winnende groepen hebben dan nog 3 weken om hun oplossing verder aan te scherpen voor de grote finale op het Nationaal Sustainability Congres.