Heb jij de energiecompensatie zelf niet nodig? Help dan anderen de winter door met EnergieTeruggaaf van The Social Handshake!

Alle huishoudens krijgen €190 compensatie op hun energierekening in de maanden november en december. Maar niet iedereen heeft deze compensatie nodig. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het bedrag te doneren aan familie of vrienden, of aan een goed doel. Om dat makkelijker en impactvoller te maken stelt The Social Handshake haar platform open, voor iedereen die zijn of haar energieteruggaaf wil doneren aan hen die het echt kunnen gebruiken.

Door te schenken via EnergieTeruggaaf van The Social Handshake kun je binnen 2 minuten het gehele bedrag, of een gedeelte, direct doneren aan een of meer goede doelen. Je vindt daar bijvoorbeeld Voedselbank Amsterdam, LINDA.foundation en Kansfonds. Daarnaast betaal je geen transactiekosten, waardoor 100% van je gegeven bedrag naar het goede doel gaat.

Aan andere goede doelen geven kan uiteraard ook! Op het platform kun je filteren op een thema en zo kunt kiezen uit ruim 30 goede doelen. Op de manier kun je ook bijvoorbeeld vluchtelingen steunen, of duurzaam en inclusief onderwijs voor kinderen.

Doneren kan via de volgende link: bit.ly/3HCoJ9Y

Over The Social Handshake

The Social Handshake heeft als doel goed doen makkelijk te maken. Want Goed doen zit in onze natuur, alleen hebben we vaak geen tijd óf denken we er simpelweg niet aan. The Social Handshake is met name bekend geworden door LoonGift. Met LoonGift kunnen medewerkers gemakkelijk goede doelen steunen waar zij om geven, direct vanuit het loon én met belastingvoordeel.

Maar naast LoonGift en KerstGift, biedt The Social Handshake ook BonusGift en VakantiedagGift aan.

Met BonusGift, kunnen medewerkers kiezen om (een deel van) hun bonus te delen met goede doelen. Een prettige bijkomstigheid hieraan is, dat onderzoek van Duke University heeft uitgewezen dat de mogelijkheid om (een deel van) de bonus te schenken aan een goed doel tot nog meer werkvoldoening leidt.

Omdat vakantiedagen die niet opgenomen zijn en over zijn, vervallen of dikwijls verjaren, kunnen medewerkers met VakantiedagGift bovenwettelijke vakantiedagen die niet zijn opgenomen, inzetten om goede doelen te steunen.

Op deze wijze draagt The Social Handshake, samen met werkgevers, medewerkers en de goede doelen, bij aan een duurzame en sociale wereld.

Doe je ook mee? Let’s do more good together!

Jean-Jacques Sliepen, Senior Social Impact Consultant bij The Social Handshake