Jan-Willem van de Groep, Programmamanager van Energiesprong, is de winnaar van de Duurzame 50 Vastgoed NL 2015. De prijs werd uitgereikt op het drukbezochte Green Tie Gala, exclusief toegankelijk voor 350 genodigde topbestuurders uit de Nederlandse bouw- en vastgoedsector. 

De top 10 van 2015: 1. Jan Willem van de Groep | 2. Onno Dwars | 3. Daan Roosegaarde | 4. Thomas Rau | 5. Bram Adema | 6. Anke van Hal | 7. Hans de Jonge | 8. Derk Welling | 9. Nils Kok | 10. Gerard Schröder.
Op plaatst 15 staat Ellis ten Dam (Royal HaskoningDHV) waarmee er 3 vrouwen in de top 15 staan.

De volledige lijst is na te lezen op www.duurzame50.nl

Grootste inspanning

De onafhankelijke jury van deze verkiezing, onder leiding van de winnaar van 2014, Stefan van Uffelen, oordeelde dat Van de Groep het afgelopen jaar de grootste inspanning leverde voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. “Alle juryleden waren unaniem”, vertelde Van Uffelen, “ze hadden allemaal Jan Willem op de 1e plaats gezet. Hij is namelijk op grote schaal bezig met verduurzamen.” Als winnaar van de Duurzame 50 Vastgoed NL 2014 overhandigde Van Uffelen een cheque van € 5.000 aan Van de Groep, die dit mag besteden aan een goed doel naar keuze.

Onderwijs en studenten

Van de Groep reageerde verrast en enthousiast bij het in ontvangst nemen van de prijs. “Ik ben er ontzettend trots op dat ik de eerste positie heb weten te bemachtigen. Ik weet ook al waaraan ik die € 5.000 ga besteden: aan het onderwijs en studenten. Zij doen zo’n gave dingen.”

De uitreiking van de Duurzame 50 Vastgoed NL 2015 vond plaats tijdens de tweede editie van het Green Tie Gala, tijdens Building Holland 2015 in de Amsterdam RAI. De avond was exclusief toegankelijk voor 350 genodigde topbestuurders uit de Nederlandse bouw- en vastgoedsector.

Green Tie Gala & Building Holland 2015

Het Green Tie Gala stond onder leiding van Gerard Ekdom en is een initiatief van Duurzaam Gebouwd, Dutch Green Building Council en RAI en wordt ondersteund door de partner PROVADA en sponsor VBI. Voor een verslag en foto’s van het gala kijkt u op www.greentiegala.nl.

Building Holland 2015 staat in het teken van het thema (Re)Building the Future, met meer dan 125 kennissessies en talloze netwerkmomenten. Het integrale event voor de bouw- en vastgoedsector vindt plaats van 31 maart 2015 tot en met 2 april 2015. Aanmelden verloopt via de website van (Re)Building the Future: www.RebuildingtheFuture.nl.