Jan-Willem Scheijgrond nieuwe voorzitter Global Compact Netwerk Nederland

Jan-Willem Scheijgrond is de nieuwe voorzitter van Global Compact Netwerk Nederland. Scheijgrond volgt daarmee André van Heemstra op, die aan de wieg heeft gestaan van het Global Compact Netwerk in Nederland.

Scheijgrond is Vice President Global Government and Public Affairs bij Royal Philips en is verantwoordelijk voor de relatie met overheden en stakeholders inzake de transformatie op het gebied van gezondheid. Ook is hij verantwoordelijk voor partnerschappen met partners als de Verenigde Naties, GAVI en het World Economic Forum.

In 2009 begon hij zijn loopbaan bij Philips als senior director met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen. Scheijgrond startte zijn carrière bij de UNEP (United Nations Environment Program) na zijn studie aan de Universiteit Wageningen (milieutechnologie). Hij is getrouwd en vader van twee kinderen.

Het bestuur is lovend over Jan-Willem Scheijgrond als nieuwe voorzitter. André van Heemstra: ‘Zijn uitgebreide wereldwijde netwerk en expertise vanuit Philips is een enorme kracht voor het verder uitbouwen van het Nederlandse Global Compact Netwerk waarbinnen de Sustainable Development Goals (SDGs) dé wereldagenda vormen tot en met 2030.’

Share Button