Jaap Koopman Diervoeding produceert, als een van de eerste diervoeder producenten in Nederland, volledig CO2-neutraal

Jaap Koopman Diervoeding (JKD) compenseert met ingang van 1 juli 2019 de CO2-uitstoot van de hele organisatie. Een jaar geleden zijn de voorbereidingen getroffen om bij JKD, producent en leverancier van huisdiervoeding, een 100% CO2-neutrale bedrijfsvoering door te voeren. De CO2-voetafdruk van de kantoren, de productie, opslag en het transport zijn in kaart gebracht. De reductiemaatregelen zijn in kaart gebracht en deels doorgevoerd. Er wordt gereden met schonere brandstoffen en er ligt een plan om 700 zonnepanelen te installeren. Deze maatregelen zullen resulteren in een aanmerkelijke CO2-reductie. 

JKD neemt hiermee zichtbaar haar verantwoordelijkheid om haar impact op het klimaat te verminderen en draagt bij aan een noodzakelijke en urgente bewustwording.

Climate Neutral Group

Om de juistheid van de berekening van onze CO2-uitstoot te toetsen werkt JKD samen met de Climate Neutral Group. Om de doelstelling om nu al CO2-neutraal te zijn in de bedrijfsvoering, wordt de resterende CO2-uitstoot gecompenseerd door te investeren in klimaatprojecten van Climate Neutral Group. De projecten van CNG voldoen aan strenge kwaliteitscriteria en zijn gecertificeerd volgen de VCS-, Gold Standard of REDD+. Voor betrouwbare klimaatcompensatie worden de projecten gemonitord en gecontroleerd en dragen allemaal bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

REDD+ ‘Forest Conservation Jacundá’

JKD compenseert haar gehele CO2-uitstoot via het REDD+ ‘Forest Conservation Jacundá’ project. Dit bosbeschermingsproject is opgezet om in Brazilië om ontbossing en halt toe te roepen. Het gebied is de thuisbasis van bedreigde soorten bomen, planten, zoogdieren en vogels. Dit sluit goed aan bij de goede zorg voor dieren, waar JKD voor staat: de beste voeding voor dieren. Naast het behoud van de voor ontbossing kwetsbare gebieden, heeft het voordelen voor de lokale bevolking. Het leidt tot sociaaleconomische groei, geeft de mensen toegang tot gezondheidszorg en onderwijs.

Klimaatneutraal gegarandeerd

Alle bovenstaande stappen zijn getoetst aan de standaard Klimaatneutraal gegarandeerd, waardoor JKD het keurmerk klimaatneutrale organisatie mag voeren. De volgende stap is dat JKD samen met al haar (toe)leveranciers en relaties zich gaat inspannen om de klimaatimpact van de gehele keten verder te minimaliseren met als doel om in het najaar Klimaatneutraal gegarandeerd buitenvogelzaad voor de winter te introduceren.

Jaap Koopman Diervoeding

Jaap Koopman Diervoeding is producent en leverancier van huisdiervoeding en helder in haar missie: kracht vanuit eenvoud! De ambachtelijke en natuurlijke voedingskeuken voor uw huisdieren. Transparant, puur natuur en geproduceerd in een 100% CO2-neutrale organisatie. Met kennis uit de praktijk en op basis van wetenschappelijk onderzoek. Natuurlijk, eerlijk en heerlijk.

Foto: ‘Forest Conservation Jacundá’ project

Share Button