Intospace, een toonaangevende ontwikkelaar en belegger in logistiek vastgoed, heeft als eerste onderneming in zijn branche in Nederland een B Corp-certificering behaald. Daarmee behoort Intospace tot de meest duurzame en impactvolle bedrijven ter wereld en laat het zien dat logistiek vastgoed een waardevolle bijdrage kan leveren aan zowel het milieu als de maatschappij. De B Corp-certificering wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en milieuprestaties. Intospace scoorde in de beoordeling ruimschoots boven de vereiste norm.

Intospace, de toonaangevende ontwikkelaar en belegger in logistiek vastgoed van Nederland, heeft als eerste onderneming in zijn branche een B Corp-certificering behaald. Daarmee behoort Intospace tot de meest duurzame en impactvolle bedrijven ter wereld. Foto: artist impression van een te ontwikkelen distributiecentrum van Intospace (architectenbureau Wilma Wastiau).

Een mijlpaal in duurzaam ondernemen

De certificering is het directe resultaat van de inzet van Intospace voor het creëren van een positieve impact op werknemers, de samenleving en het milieu. “Dit is voor ons een absolute mijlpaal”, zegt Svetlana Borovikova, COO bij Intospace. “Met deze certificering benadrukken we onze aandacht voor duurzaamheid en onze sociale verantwoordelijkheid. We zijn er trots op dat we nu officieel deel uitmaken van een wereldwijde beweging van bedrijven die ernaar streven om van de wereld een betere plek te maken.”

Als ontwikkelaar en investeerder in logistiek vastgoed speelt Intospace een cruciale rol in de infrastructuur van de moderne economie. Met de B Corp-certificering laat Intospace zien dat logistiek vastgoed niet alleen functioneel en economisch levensvatbaar kan zijn, maar ook een positieve en duurzame impact kan hebben op het milieu. Dit omvat het implementeren van milieuvriendelijke bouwpraktijken, innovatieve energieoplossingen, het gebruik van circulaire bouwmaterialen, het bevorderen van eerlijke arbeidsomstandigheden en het ondersteunen van lokale gemeenschappen.

‘Bewijs van onze toewijding’

De focus op innovaties op het gebied van hernieuwbare energie, duurzame bouwtechnieken en de circulaire economie leverden Intospace hoge cijfers op bij de B Corp-beoordeling. Een initiatief zoals het eerste zelfvoorzienende distributiecentrum op Schiphol Trade Park is hiervan een goed voorbeeld.

“Onze B Corp-certificering is een bewijs van onze toewijding aan het bouwen van een betere toekomst voor iedereen”, vervolgt Borovikova. “We zien dit niet als een eindpunt, maar als het startpunt van een nog ambitieuzere reis naar duurzaamheid.”

Over Intospace

Intospace is een toonaangevende ontwikkelaar van en investeerder in logistiek vastgoed, met een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijke impact. Door middel van innovatie en verantwoord ondernemen wil Intospace de sector transformeren en bijdragen aan een duurzamere toekomst.