In het ‘OR Informatie magazine (7/8)’  is een interview opgenomen met Lodewijk de Waal (NCP Voorzitter) over duurzaamheid, MVO, het Nationaal Contactpunt (NCP) en de jaarlijkse MVO trainingsdag voor leden van Ondernemingsraden.

Om het belang van MVO beleid voor een ‘OR voor multinationale ondernemingen’ te ondersteunen, organiseert het NCP samen met de Stichting MNO, -het platform voor ondernemingsraden van multinationale ondernemingen- een jaarlijkse trainingsdag waarbij de OESO-richtlijnen centraal staan. De continuïteit van de eigen onderneming blijft zo beter gewaarborgd omdat duurzaamheid, toekomst en bestendigheid betekent.

MVO raakt een aantal werknemersbelangen namelijk direct: Kloppen de arbeidsomstandigheden in de buitenlandse vestiging van je bedrijf? Ontvangen die collega’s een leefbaar loon, is er geen kinderarbeid, hebben ze geen last van corruptie, komen ze in aanraking met vervuilende stoffen, noem maar op.

Bent u benieuwd naar de toepassing van de OESO-richtlijnen voor uw OR?  Schrijf u dan in voor de gratis MVO-trainingsdag van het NCP op woensdag 16 november a.s

Download het interview (pdf)