InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, kondigt aan dat het bedrijf officieel een B Corp is!

Wat is een B Corp?

Een B Corp, oftewel Benefit for all Corporation, is niet zomaar een bedrijf dat enkel winst nastreeft. Het is een bedrijf dat zich inzet voor sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoordelijkheid.. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid. Het gaat niet alleen om winst maken; het gaat om de impact die een bedrijf heeft op bestuur, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten.

Waarom past dit zo goed bij InstockMarket?

Sinds 2014 is de missie van InstockMarket om voedselverspilling tegen te gaan en duurzame voedselconsumptie te bevorderen. De organisatie begon met het serveren van heerlijke gerechten in het restaurant, gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden verspild. Inmiddels is InstockMarket uitgegroeid tot een online horeca groothandel waar we op nog grotere schaal voedsel redden. Door voedselverspilling te verminderen, draagt InstockMarket bij aan een beter milieu en pakt het bedrijf het voedselverspillingsprobleem bij de bron aan. En als B Corp zal InstockMarket blijven streven naar verbetering op alle fronten.

“Eigenlijk hebben we altijd gewerkt vanuit de B Corp filosofie en ons zo gevoeld, maar het is heel fijn om de certificering op zak te hebben!” – Selma Seddik, oprichter en dagelijks bestuur.

Impact maken stopt nooit!

InstockMarket blijft streven naar een positieve verandering, want impact maken stopt nooit! Met de B Corp-certificering legt InstockMarket vast wat het al doet op het gebied van sociale en ecologische verantwoordelijkheid, en waar het kan verbeteren. Elke drie jaar wordt de impact van InstockMarket opnieuw beoordeeld door B Lab. Trots op de rol in de B Corp-community, daagt
InstockMarket zichzelf voortdurend uit en streeft naar hogere standaarden.

Als B Corp gelooft InstockMarket in de kracht van bedrijven om een positieve kracht voor verandering te zijn. Het doel van InstockMarket is om anderen te inspireren en samen te werken aan een meer duurzame en sociale toekomst. Samen kunnen we een verschil maken!