p1100002Ruim 7.000 belangstellenden verzamelden zich gisteravond 4 oktober in Ziggo Dome voor het Inspiration360 event. Met een prachtige line-up van grootheden Sir Richard Branson, Bear Grylls, Anita Elberse en Al Gore en ook prinses Laurentien van Oranje. Met een door Maurits Groen (Waka Waka Foundation) georganiseerd voorprogramma.

Inspiration360 was door de organisatoren Just Media Group en Quality Bookings opgezet om met internationaal bekende sprekers ondernemers te inspireren en te motiveren tot actie.

In het voorprogramma werden verschillende bedrijfsinitiatieven gepresenteerd waaronder:

 

 

p1100072Het programma vervolgde met een speech van prinses Laurentien van Oranje. Zij zette het publiek vast scherp voor het hoofdprogramma.

Journaliste Eva Jinek interviewde vervolgens topondernemer Richard Branson (Virgin) op het podium. Zowel zijn successen als tegenslagen kwamen p1100109daarbij aan de orde.

De Britse avonturier Bear Grylls, bekend van onder andere het televisieprogramma Running Wild, hield een inspirerend betoog over survivaltechnieken en hoe die ook door ondernemers kunnen worden toegepast. Hij vertelde onder meer ook over de ervaringen van zijn adventure met president Obama.

Anita Elberse, hoogleraar aan de Harvard Business School en trainer van ‘superstars’, sprak over wat ondernemers kunnen leren van de entertainmentindustrie en superstars. Voorbeelden van succesverhalen van onder meer Beyoncé, Dwayne ‘The Rock’ Johnson en de Amerikaanse basketbalspeler LeBron James liet zij de revue passeren.

 

p1100123Als laatste spreker kwam Al Gore op het podium. Tien jaar na zijn documentairefilm An Inconvenient Truth, over de opwarming van de aarde, lijken zijn voorspellingen over de catastrofale gevolgen van de klimaatverandering alleen maar meer overtroffen te worden. In zijn presentatie waren tevens recente hitterecords verwerkt in Nederland. Hij prees tevens de EU met het ratificeren van het in Parijs afgesloten Klimaatakkoord enkele uren eerder. Hij was optimistisch over de toekomst onderbouwd door de zeer sterke groei van het opwekken van duurzame energie in de wereld.p1100126

Het publiek ging zeer geïnspireerd naar huis om wellicht spoedig zelf tot actie over te gaan om meer duurzaamheid te bewerkstelligen.

 

 

 

 

copyright foto’s: Folkert van der Molen

 

Aftermovie