Het Versnellingshuis Nederland circulair! zoekt innovatieve projecten, producten en diensten van ondernemingen en overheden die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Ook gaat het Versnellingshuis op zoek naar ‘Circular Heroes’: personen die in een specifieke sector, regio of community veel betekenen voor de overgang naar een circulaire economie. Inschrijven kan tot 11 december 2020.

De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens de Week van de Circulaire Economie in 2021. Er zijn twee Circular Awards te winnen en daarnaast is de titel Circular Heroes te winnen. Er is er één voor bedrijven (Circular Award Business) en één voor (semi-)publieke instellingen (Circular Award Public). Daarnaast gaan we in 2021 op zoek naar personen die kans maken op de titel Circular Heroes.

Winnaars in 2020

Schijvens won De Circular Award Business 2020. De jury roemde hem voor zijn impact in de textielindustrie. De Circular Award Public 2020 ging naar de provincie Noord-Holland. De provincie bracht de kansen voor hoogwaardig hergebruik van hout in Noord-Holland in kaart.

Versnellingshuis Nederland circulair!

Het Versnellingshuis Nederland circulair! is een samenwerking van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland. Samen ontsluiten zij een groot netwerk van andere partijen en loketten, waaronder RVO.

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen hulp van het Versnellingshuis bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken.

Meer informatie en inschrijven