Indesit Company stelt zichzelf stevige doelstellingen, onder andere op het gebied van milieu. Zo streeft het bedrijf naar een ISO 14001-certificering voor alle belangrijke productielocaties vóór het einde van 2009. Op dit moment is die doelstelling al gerealiseerd in meer dan zeventig procent van de fabrieken. Tevens streeft Indesit Company naar tien procent minder CO2-uitstoot en naar twintig procent meer treintransport vóór eind 2010.

Daarnaast is Indesit Company samen met Procter&Gamble het koudwaterproject gestart. Dit project heeft als doel nieuwe wasprocedures te ontwikkelen, die leiden tot optimaal wasresultaat met koud water en tot een energiebesparing van vijftig procent. Ook op het gebied van design past Indesit Company zijn producten waar mogelijk aan om energiezuiniger te werken. Denk hierbij aan de Quadrio-koel-vriescombinatie met afzonderlijk te openen vriesladen en deuren. Door slechts een gedeelte van de Quadrio te openen, wordt de temperatuur in de overige zones niet beïnvloed. Zo hoeft het apparaat minder te koelen en bespaart het energie in vergelijking met traditionele koel-vriescombinaties. Ten slotte heeft Indesit Company een aparte afdeling opgericht om alle milieugerelateerde activiteiten te beheren.

Op het gebied van personeelsmanagement is Indesit Company uiterst zorgvuldig. Goede banden met vakbonden en een verantwoordelijke aanpak op elk gebied van human resources sieren het bedrijf. Er wordt altijd rekening gehouden met specifieke omstandigheden, in welk land de organisatie ook opereert. Voor zijn uitstekende human resouce-management ontving Indesit Company onlangs de eerste prijs bij de Intellectual Capital Value Awards 2008. Deze onderscheiding is bedoeld voor bedrijven die het ontwikkelen en inzetten van intellectueel kapitaal hoog in het vaandel hebben staan.

Indesit Company heeft daarnaast verschillende eervolle vermeldingen op zijn naam staan op het gebied van milieuvriendelijke vaatwassers, het terugbrengen van het percentage karton in de verpakkingen en het veiligheids- en gezondheidsbeleid in zijn fabrieken.

Indesit Company

Indesit Company is de op een na grootste producent van huishoudelijke apparaten in Europa en bezet wereldwijd de vijfde positie. Het bedrijf verkocht in 2007 ruim zestien miljoen apparaten en realiseerde daarmee een omzet van meer dan drie miljard euro. Indesit, Hotpoint-Ariston en Scholtès zijn de bekendste merken van Indesit Company. Het bedrijf heeft wereldwijd zeventien fabrieken en 24 commerciële vestigingen met in totaal 17.000 werknemers.