IKEA Breda opende deze week de Sustainability Shop. In deze ruimte ontdekken bezoekers de duurzame verhalen achter IKEA en de producten  van de NORDRANA opbergsets die in Vietnam met de hand worden gemaakt in gecertificeerde centra tot de TOMAT plantenspuit gemaakt van gerecyclede plastic folies. Ook worden de bezoekers er geïnspireerd tot een duurzamer leven thuis. De Sustainability Shopkrijgt een permanente plaats op de begane grond in IKEA Breda.

Dagelijks duurzaam leven

IKEA Breda wil bezoekers inspireren en helpen om op een gemakkelijke en betaalbare manier thuis duurzamer te leven. Een groot aantal producten in het assortiment helpt om energie en water te besparen en minder afval te produceren. Van een waterbesparende kraan tot energiezuinige stoompannen en oplaadbare batterijen. In de Sustainability Shop worden de producten uitgelicht en in de hele winkel vinden bezoekers handige tips om thuis het verschil te maken.

Goede buur

Het Zweedse woonwarenhuis focust niet alleen op duurzame producten, oplossingen en grondstoffen, maar ook op de rol binnen de lokale gemeenschap. Zo werkt IKEA Breda sinds januari 2018 samen met Stichting Prisma om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Ook stimuleert de Bredase vestiging van IKEA de ontwikkeling van kinderen met speciale pakketten voor schoolklassen, gevuld met artikelen die niet meer verkocht kunnen worden in de koopjeshoek. Bezoekers vinden meer informatie over de samenwerkingen van IKEA Breda in de Sustainability Shop.

Bezoek IKEA.nl/Breda voor meer informatie over de Sustainability Shop.