Flex IT en HP Inc. gaan hun gemeenschappelijke productenlijn ‘HP Approved Selection by Flex IT’ ook uitbreiden naar Scandinavië. Deze geplande expansie markeert een belangrijke mijlpaal in de uitrol van dit innovatieve portfolio met refurbished IT-devices. Met deze nieuwe stap spelen beide partners in op de groeiende vraag naar duurzame IT-oplossingen, óók buiten Nederland.

E-waste is de snelst groeiende afvalstroom in de Europese Unie en naar verwachting zal de vraag naar een meer duurzame aanschaf en hergebruik van computers en laptops de komende jaren significant toenemen. Om deze reden introduceerden Flex IT en HP Nederland in samenwerking met Microsoft in 2021 de ‘HP Approved Selection by Flex IT’, een selectie laptops en desktop-pc’s die wordt gerevitaliseerd om op grondstoffen te besparen en een zo lang mogelijke levensduur te realiseren. Bovendien worden deze devices voorzien van een nieuwe OEM Microsoft-licentie.

Innovatief portfolio van duurzame IT-oplossingen

In 2021 was Flex IT de eerste distributiepartner wereldwijd die dit circulaire initiatief samen met HP Nederland in de markt zette. Met de lancering van dit portfolio in de Scandinavische markt willen HP, Flex IT en Microsoft de activiteiten opschalen en de toegevoegde waarde van het programma onder de aandacht brengen in andere Europese landen. De ‘HP Approved Selection by Flex IT’ ging in Nederland aanvankelijk van start als pilot en dient nu als business case voor veelbelovende duurzame IT-oplossingen.

“De plannen voor de uitbreiding naar Scandinavië bieden een uitstekende mogelijkheid om dit portfolio, gericht op het verhogen van de duurzaamheid, breder in de markt te zetten. We zijn ervan overtuigd dat we ons productaanbod nog verder kunnen verbeteren door expansie in een markt die vooroploopt op het gebied van duurzaamheid. We zien er naar uit om dit project op te schalen”, zegt Aat van de Polder, Directeur Business Development van Flex IT Distribution.

“De HP Approved Selection krijgt tractie in Nederland en het is een logische keuze om deze propositie ook breder beschikbaar te maken. Dit portfolio is een uitstekende manier om nog verantwoorder inkoopkeuzes te maken, door de kwaliteit van producten te combineren met een lagere ecologische footprint”, vertelt Hjalmar van Veen, Head of Commercial Channel Benelux bij HP Inc.

Door in te zetten op een langere levenscyclus van het product en een transparant Lifecycle Management via verschillende verkoopmodellen kan ‘HP Approved Selection by Flex IT‘ de transitie naar meer circulaire IT versnellen. Met mogelijkheden als Buy-Back, Nieuw, Huur en Refurbishment zetten de partners zich in voor duurzame en milieuvriendelijke IT-oplossingen. Later dit jaar wordt gecommuniceerd met welke partners Flex IT en HP de nieuwe regio gaan bedienen.

Foto: Hjalmar van Veen, Head of Commercial Channel BeNeLux van HP Inc (links) en Aat van de Polder, Director Business Development van Flex IT (rechts)