Reudink lanceert het concept Split Feeding voor de biologische pluimveesector. Het toepassen van Split Feeding bij biologische leghennen draagt bij aan meer sorteerbare eieren, lagere voerkosten en minder uitstoot van mineralen blijkt uit onderzoek en de eerste resultaten van Reudink klanten. Dit resulteert in een extra voerwinst van 1 euro per hen voor de biologische pluimveehouder.

Split Feeding maakt duurzamer en efficiënter voeren mogelijk

Split Feeding is een duurzame en efficiënte manier van voeren gericht op de behoefte van de hen in de verschillende fasen van de cyclus van de vorming van het ei. De hennen krijgen dagelijks twee verschillende soorten voer. Het ochtendvoer is gericht op de vorming van de ei-inhoud en daarom rijker in energie, eiwit en fosfor. Het middagvoer is gericht op de vorming van de eischaal en daarmee rijker in calcium. Daarnaast worden nutriënten en mineralen efficiënter benut met als gevolg gezonde leghennen en een lagere mineralenuitstoot. Vanwege de behoefte om verder te ontwikkelen in duurzaamheid is dit bewezen concept nu ook beschikbaar voor biologische pluimveehouders.

Verbetering resultaten

De verbetering in resultaten blijkt uit proeven van Trouw Nutrition. Het afgelopen jaar hebben diverse Reudink-klanten het Split Feeding-concept met succes in de praktijk ingezet en is het concept verder doorontwikkeld op basis van de opgedane ervaringen. Pluimveehouders zien dit terug in:

  • Hoger percentage eerste soort eieren door verbeterde schaalsterkte. Dit betekent meer sorteerbare, verkoopbare eieren;
  • Betere voerbenutting. Hennen hebben minder voer nodig om eenzelfde hoeveelheid eieren te produceren. Dit resulteert in verhoogde efficiëntie en lagere voerkosten;
  • 1 euro hogere voerwinst per hen;
  • Drogere mest.

“Reudink is de specialist in Split Feeding voor de biologische legpluimveemarkt met een betrouwbaar concept dat verschil maakt op het boerenerf”, vertelt Corine Walvoort, Productmanager pluimvee bij Reudink. Lees hier verder over het Split Feeding-concept van Reudink.