Recent is Happy Tabs online- en in winkels gelanceerd. Een innovatief en duurzaam product, hetgeen nog maar weinig voorkomt in de verouderde tandpastamarkt. Happy Tabs blijft het advies van tandartsen en mondhygiënisten volgen door ook een variant met fluoride te hebben, in tegenstelling tot andere duurzame tandpasta’s.

Plasticvrij poetsen

De markt voor plasticvrije producten groeit enorm. Echter blijft de tandpastamarkt nog steken op een verouderde traditie, die vaak niet alleen in een vervuilende plastic tube zit,  maar soms ook nog microplastics bevat. Happy Tabs zet zich in voor verandering en heeft de plastic tube verwisseld voor een hervulbaar glazen potje, met daarin 80 tandpasta tabletten. Ondanks dat de productvormgeving totaal verandert blijft het gebruik gemakkelijk: een tablet wordt enkele malen gekauwd, waarna er gepoetst kan worden.

Zowel fysiek als online

Happy Tabs zal zich vooral focussen op de retailmarkt in Europa, maar geeft de consument ook de mogelijkheid om de producten online te kopen. Het product wordt vooral gekenmerkt door zijn vernieuwende eigenschappen. Bovendien is het product natuurlijk, vegan en wordt het niet op dieren getest.

Duurzaam

Het draait bij Happy Tabs om duurzaamheid. Begin 2020 lanceert de start-up zijn navulverpakking. Hiermee kan de consument zijn glazen potje navullen. Op deze manier wordt er bijna niks weggegooid. Online is er een grote zero waste stroming gaande, waar Happy Tabs ook deel van zal uitmaken.

Donaties

Om het plaatje compleet te maken doneert Happy Tabs 5% van de netto winst aan twee unieke Nederlandse stichtingen. Een daarvan draagt bij aan het verwijderen van plastic in onze oceanen, en de ander gaat tandbederf bij kinderen in derdewereld landen tegen.