Op 28, 29 en 30 mei zal het Circular Economy BOOSTcamp neerstrijken in Nijmegen. Gedurende drie dagen zullen de deelnemers van dit event de circulaire economie in deze prachtige regio letterlijk een BOOST geven op het gebied van gezondheid, energie en de inrichting van het stadseiland.

Het Circular Economy BOOSTcamp is een driedaags event voor ondernemers, wetenschappers, studenten, ambtenaren en inwoners van Nijmegen en omstreken. Na twee succesvolle edities in Almere en Amsterdam zullen honderd enthousiaste deelnemers zich dit jaar inzetten om de circulaire economie in ‘de mooiste stad aan de Waal’ letterlijk een BOOST te geven. Drie dagen lang werken zij intensief samen aan concrete circulaire uitdagingen, waardoor ze elkaar ook na de driedaagse weten te vinden om de resultaten van het CE BOOSTcamp te verankeren in de stad.

Het Circular Economy BOOSTcamp in Nijmegen

Nijmegen, als stad vol mogelijkheden en een betrokken bevolking, is dit jaar gastheer van het jaarlijkse CE BOOSTcamp. De focus ligt dit jaar op het betrekken van een bredere groep van ondernemers en bewoners, om zo het begrip circulaire economie een grotere bekendheid te geven en lokale initiatieven verder te helpen in de realisatie van een circulaire stad. Circulaire steden zijn noodzakelijk om onze samenleving toekomstbestendig te maken. Deze steden produceren geen afval meer, maar zetten restproducten om in nieuwe grondstoffen, met behulp van lokaal opgewekte hernieuwbare energie en met oog voor sociale cohesie.

Dit jaar: Gezondheid, Energie en het Stadseiland in de Waal

De thema’s Gezondheid, Energie en het Stadseiland in de Waal staan dit jaar centraal. Binnen het thema Stadseiland ligt de focus op de ontwikkeling van circulaire woonactiviteiten en recreatie. Het thema Energie draait dit jaar om het BOOSTen van lokale energieprojecten in Nijmegen. Binnen het thema Gezondheid onderzoeken we of de deeleconomie ook haar vruchten af kan werpen in de zorg. CE BOOSTcamp reikt verder dan de driedaagse en resulteert in concrete projecten. Tijdens voorgaande edities zijn er reeds mooie resultaten bereikt, zoals de Green Deal circulair inkopen.

Circulaire denkers en doeners gezocht  

Ben jij een circulaire denker en doener en wil jij een bijdrage leveren aan de projecten van CE BOOSTcamp 2015 van 28 tot en met 30 mei? Doe dan mee! Als deelnemer ga ja drie dagen aan de slag binnen een van de drie thema’s. Je krijgt de kans om met andere experts samen te werken waardoor jouw ideeën en projecten een daadwerkelijke impact creëren in Nijmegen.

Benieuwd wat de deelnemers doen tijdens CE BOOSTcamp?

Vrijdagmiddag 29 mei krijgen van 15.30 uur tot en met 18.30 uur alle geïnteresseerden vanuit Nijmegen en de regio de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van CE BOOSTcamp op het Honig complex. Dit tijdens de plenaire sessie waar interessante sprekers de diepte ingaan op de circulaire economie en waar circulaire praktijkvoorbeelden te zien zijn.

Event details

Wanneer: 28, 29 & 30 mei 2015

Waar: Honig Complex Nijmegen, BOOSTcamping en de omgeving van Nijmegen.

Wat: drie dagen werken aan circulaire projecten om Nijmegen een circulaire BOOST te geven.

Prijs: €425,50 (incl. BTW) voor de driedaagse: inclusief twee overnachtingen op de BOOSTcamping, alle maaltijden en vervoer tussen de locaties.

Prijs plenaire sessie op 29 mei: €25 (incl. BTW)

Kaarten en meer informatie via: www.ceboostcamp.com / info@ceboostcamp.com

Het Circular Economy BOOSTcamp ‘15 wordt georganiseerd door Circle Economy, De Groene Zaak, Het Groene Brein, MVO Nederland, Vierdaagsefeesten Nijmegen, Gemeente Nijmegen, Royal HaskoningDHV, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Radboud UMC en Alliander.