Henk Mirck is per 1 oktober jl. gestart als nieuwe bestuursvoorzitter van stichting Trees for All.  Henk Mirck volgt Jaap Bos op die de afgelopen vijf jaar de rol als bestuursvoorzitter vervulde. Jaap Bos treedt terug, omdat hij graag de vrijgevallen functie van secretaris wilde vervullen. Trees for All is verheugd over de aantreding van de nieuwe bestuursvoorzitter. Henk Mirck was zes jaar lang wethouder bij de gemeente Zwijndrecht waar hij verantwoordelijk was voor de brede portefeuilles bedrijfsvoering en leefklimaat. In deze rol kon hij zijn ambities realiseren binnen de vakgebieden waar zijn passie naar uitgaat, waaronder duurzaamheid en klimaat.

“Sustainable by nature” is een vaak gehoorde quote van Mirck. “Alleen de natuur is duurzaam van zichzelf. Vooral bossen hebben daarin altijd een bijzondere betekenis voor mij. Omdat de mensheid de natuurlijke balans heeft verstoord, ondervinden we steeds vaker en heftiger de gevolgen daarvan. Door de natuurlijke balans weer terug te herstellen, pakken we het klimaatprobleem serieus aan. Ik ben er trots op dat ik me mag verbinden aan Trees for All. Omdat we vol passie en met significante resultaten een bijdrage leveren aan de mondiale aanpak van het klimaatprobleem,” aldus Henk Mirck.

Over Trees for All

Trees for All is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het herstel, de bescherming en realisatie van bos. Trees for All droomt van een wereld die groener wordt. Samen met het bedrijfsleven maken zij hun dromen waar. De organisatie streeft ernaar jaarlijks meer bos terug te geven aan de aarde dan er verdwijnt en daarmee de natuurlijke balans te herstellen. Door bedrijven en wereldburgers op te roepen hun boompje(s) te planten, is het doel om jaarlijks meer dan 10 miljard bomen te planten in duurzaam bos. Dit duurzame bos heeft altijd een groene ecologische meerwaarde én ook een sociaal-economische meerwaarde voor de lokale bevolking.