HEINEKEN heeft in samenwerking met Hytruck, G. van der Heijden Distibutie B.V. en de Gemeente Rotterdam de grootste elektrische vrachtwagen van Europa ontwikkeld. De 19-tons vrachtwagen wordt morgen gepresenteerd op de Ecomobielbeurs in Ahoy Rotterdam. De volledig elektrische vrachtwagen wordt ingezet voor stedelijke distributie in Rotterdam en is een nieuwe stap in de duurzaamheidsstrategie van HEINEKEN. In 2020 wil de brouwer voor de horecadistributie in Nederlandse steden volledig gebruikmaken van 0-emissie transport.

De vrachtwagen is dankzij het laadvermogen van 9 ton en een bereik tot 200 km uitermate geschikt voor stedelijke distributie en wordt vanaf 10 oktober a.s. – De Dag van de Duurzaamheid – voor HEINEKEN ingezet door G. van der Heijden Distibutie B.V. uit Ridderkerk. De brouwer neemt in de toekomst meer elektrische vrachtwagens van Hytruck in gebruik in Rotterdam en Amsterdam.

Elektrisch transport
“De duurzaamheidsstrategie van HEINEKEN heeft als doel om in 2020 de ‘groenste’ brouwer ter wereld te zijn. Zo zijn we continue bezig om de CO2-uitstoot door de gehele waardeketen heen te verminderen. Deze samenwerking met G. van der Heijden Distributie B.V. en de Gemeente Rotterdam is daar een mooi voorbeeld van. Door de krachten te bundelen kunnen we een wezenlijk verschil maken. In totaal gaan er de komende tijd drie 19-tons vrachtwagens rijden in Rotterdam en vier 12-tons trucks in Amsterdam. In 2020 willen we in alle steden gebruikmaken van elektrisch transport”, aldus Jeroen Corver, directeur HEINEKEN Groothandel.

De Gemeente Rotterdam juicht het initiatief van harte toe. “Heineken laat zien dat een goede bereikbare stad hand in hand gaat met een schone stad. Een mooi voorbeeld van hoe we samen met het bedrijfsleven werken aan een schone, gezonde en economische sterke stad”, aldus Wethouder Binnenstad, Buitenruimte en Duurzaamheid van de gemeente Rotterdam, Alexandra van Huffelen.