Met de recent opgehaalde miljoeneninvestering van Doctor Good BV (van onder meer Kevin Dijkers) wil duurzaamheidsplatform GSES wereldwijd sneller groeien. Het platform vertaalt meer dan 560 duurzaamheidsnormen naar één universele scorekaart. In navolging van meer dan 70.000 gebruikers van het platform zullen Xenos, Wibra (start binnenkort) en een aantal andere grote retailers de GSES duurzaamheid-scores aan hun eigen miljoenen klanten gaan tonen.

“Ons platform meet, verifieert en beoordeelt duurzaamheidsprestaties van producten en organisaties. Dit doen we door wereldwijde duurzaamheidsnormen te vertalen naar een universele score en standaard, waardoor gemeenschappelijk begrip ontstaat,” vertelt Kelly Ruigrok, CEO en oprichtster van GSES. Ze vervolgt: “We zijn trots op bijvoorbeeld onze nieuwe Nederlandse samenwerkingen met Xenos, Wibra en een aantal andere grote retailers. Daardoor gaan consumenten ons veel beter zien, en hopen we het makkelijker te maken om duurzamer te consumeren.”

Miljoeneninvestering voor GSES

GSES heeft een miljoeneninvestering ontvangen om nog meer waarde te creëren voor producenten, leveranciers en (retail)organisaties. Die investering moet het wereldwijde succes, dat blijkt uit de samenwerking met gerenommeerde certificerende instellingen voor duurzaamheid, een extra impuls geven.

“Dankzij de investering kunnen we internationaal sneller opschalen. Bovendien nemen we maandelijks nieuwe mensen aan en verwachten we dit jaar te groeien naar een team van 25 collega’s,” vertelt Ruigrok.

Onafhankelijk platform voor duurzaamheidsnormen

GSES is nadrukkelijk geen duurzaamheidskeurmerk. Het is een onafhankelijk platform dat duurzaamheidsnormen en keurmerken vertaalt naar een universele standaard. Alle data en bewijslast voor bijvoorbeeld een sociale, circulaire of milieutechnische footprint gaat rechtstreeks naar certificerende instellingen. Door meer dan 560 standaarden en labels samen te brengen ontstaat er voor iedere industrie en ieder sociaal, maatschappelijk en milieu aspect een universele taal om eigen processen en producten te scoren en daarover helder te communiceren.

Ruigrok: “We zijn trots op ons internationale succes én op de maatschappelijke bijdragen die we leveren. Tijdens de World Expo in Dubai hebben we de duurzaamheid van de supply chains voor o.a. alle landenpaviljoens gemeten, waarvoor in bij bijzijn van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan toenmalig minister Tom de Bruijn het certificaat werd uitgereikt.”

Over GSES

Global Sustainable Enterprise System (GSES) is actief in meer dan 110 landen, combineert meer dan 560 duurzaamheidslabels en heeft meer dan 70.000 klanten. Het duurzaamheidsplatform werkt onder andere voor Xenos, Wibra, ABN AMRO, Univé en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De samenwerking met onafhankelijke certificerende instellingen garandeert de validatie/verificatie van bijvoorbeeld CSR-doelen, circulariteit, CO2-reductie en biodiversiteit.