Direct na de bouwvak gaat het uitvoeringsteam aan de uitdagende klus beginnen en de renovatie zal uiterlijk januari 2011 gereed zijn.
Tijdens de werkzaamheden zal het hoofdkantoor van DHV, waar 1.500 mensen werken, gewoon in gebruik zijn. Wolters & Dros werd door DHV gecontracteerd voor de installaties.

De renovatie van het veertig jaar oude kantoor brengt het energielabel van G naar A en levert advies- en ingenieursbureau DHV jaarlijks een energiebesparing van EUR 100.000,- op. Om een groot kantoorgebouw uit bouwjaar 1970 op dat duurzame niveau te brengen, vereist innovatieve oplossingen. Dura Vermeer en Wolter & Dros dragen hieraan bij door het aanbrengen van een volledig nieuwe gevel. Daarnaast brengen zij dakbedekking aan en installeren zij een nieuwe klimaatinstallatie die met Lage Temperatuur verwarming en Hoge Temperatuur koeling, efficiënter met energie omgaat. De nieuwe installatie biedt DHV een besparing op de energiekosten van meer dan 40%. De installatie kan eventueel later worden aangesloten op een warmte/koude-opslag systeem, wat nog meer energie bespaart. Bovendien wordt gebruik gemaakt van duurzame kunststofleidingen in plaats van traditionele stalen leidingen.

Duurzaam Ondernemen vormt het hart van de missie van DHV. Met de duurzame renovatie van het eigen hoofdkantoor wil het advies- en ingenieursbureau een voorbeeld stellen richting opdrachtgevers.