De Groene Zaak en MVO Nederland onderzoeken samenwerking

De twee leidende platforms van duurzame ondernemers, MVO Nederland en De Groene Zaak, onderzoeken of en hoe ze kunnen samengaan. Ze werken aan hetzelfde doel, het versnellen van de duurzame economie, en met dezelfde doelgroep, ambitieuze bedrijven die weten dat een duurzame economie de norm is voor de toekomst. Bij elkaar vertegenwoordigen de organisaties zo’n 2500 bedrijven (MVO Nederland 2300, DGZ 200), in de komende maanden wordt onderzocht of de activiteiten geïntegreerd kunnen worden.

Het is ook een signaal om de politiek en het brede publiek te laten weten dat de fase van praten voorbij is en beide organisaties nog sterker inzetten op actie en implementatie van een klimaatneutrale, circulaire en inclusieve economie.

Moment is nú: duurzaam ondernemen staat op doorbreken

MVO Nederland-directeur Maria van der Heijden: “Duurzaam ondernemen staat op het punt van doorbreken en steeds meer ondernemingen hebben duurzaamheid in de kern van het businessmodel. Het momentum is nog nooit zo groot geweest. Samen met DGZ kunnen we een volgende fase in. Met onze gezamenlijke netwerken en opgedane kennis en kunde kunnen we één breed en sterk platform vormen voor ondernemers die gaan voor duurzaam succes.”

Samenwerking van ondernemers, wetenschap en overheid

Marjolein Demmers, directeur van De Groene Zaak: “Wij verbinden ondernemers, de wetenschap én de overheid om de businesscase van duurzaam ondernemen sterker te maken. Met MVO Nederland delen we de ambitie om de weg vrij te maken voor de plannen en oplossingen van innovatieve ondernemers. Het grote gezamenlijke netwerk maakt dat we die nog beter kunnen verbinden met de politieke agenda.” De komende maanden volgen er gesprekken met stakeholders van beide organisaties als voorbereiding op besluitvorming medio 2017.

Share Button