Op vrijdag 27 november, naar aanloop van de VN Klimaattop, rijdt de ‘Groene Top Trein’ door Nederland. Aan boord bevinden zich reizigers met duurzame, slimme en inspirerende ideeën om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. De klimaattrein rijdt in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen, de Nederlandse Klimaatcoalitie en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

“Het programma aan boord van de Groene Top Trein gaat een goed beeld opleveren van wat er in onze samenleving aan initiatief en vindingrijkheid leeft. Ook is er de mogelijkheid tot discussie en bijvoorbeeld gezamenlijk te kijken wat er aan randvoorwaarden van overheidswege nodig is,” zegt Maurits Groen, directeur van het organiserende bureau mauritsgroen•mgmc. De ‘oogst’ wordt daags na de toer ook aangeboden aan de Nederlandse delegatie. “Inspirerende en motiverende bagage, die de leden mee kunnen nemen naar de klimaattop in Parijs”, aldus Groen.

Onder de gasten bevinden zich ondernemingen, NGO’s, (lagere) overheden en groene influentials. “Voorop staat dat er in het treinprogramma concrete initiatieven worden getoond, die bijval en navolging verdienen. Naast gevestigde bedrijven zal ook een aantal start-ups instappen. Zij kunnen aan boord verder op weg worden geholpen”, zegt Groen.

De klimaattrein rijdt van Haarlem naar Den Haag HS en dan via Den Bosch naar Amersfoort. De rit eindigt op station Maliebaan in Utrecht. Rond de komst van de trein worden op ieder station events georganiseerd, waar eveneens (lokale) duurzame initiatieven belicht worden.

Voor meer informatie: degroenetoptrein.klimaatcoalitie.nl

Zie ook: www.youtube.com/watch?v=Y5CmZmVAs5s