Greenhouse Datacenters, een Nederlandse datacenter ontwikkelaar/operator met twee energiezuinige colocatie faciliteiten in Naaldwijk, in het Westland, heeft een nieuwe datazaal geopend in zijn flagship datacenter, Greenhouse DC 2. De uitbreiding betekent een verdubbeling van de huidige capaciteit op deze locatie. Tegelijkertijd kondigt het bedrijf de benoeming aan van Guido Sip als Chief Commercial Officer. Hij zal leidinggeven aan de commerciële organisatie van Greenhouse en de verdere ontwikkeling van het ecosysteem van colocatieklanten.

Te midden van ‘s werelds grootste bloemen- en plantenexporteurs en de vele kassen (greenhouses) in het Westland, op een steenworp afstand van Rotterdam en Den Haag, biedt Greenhouse Datacenters colocatie services die ecologisch georiënteerd zijn. De Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,2 die Greenhouse realiseert, is bijvoorbeeld een zeer energiezuinige waarde. Daarnaast worden de twee datacenters door onafhankelijke auditoren periodiek volgens de ISO 14001 normering (milieu & duurzaamheid) gecontroleerd en gecertificeerd.

Met de opening van de nieuwste datazaal in Greenhouse DC 2, voegt Greenhouse Datacenters nu 400m2 toe aan zijn flagship datacenter in Naaldwijk. Dit vertegenwoordigt een extra capaciteit van 260 datacenter racks. Daarmee is tevens de technische infrastructuur van Greenhouse DC 2 verdubbeld inclusief generatoren, indirect adiabatische ‘Fresh Air’ koeling en energiezuinige UPS-systemen.