De jonge ondernemers gaan met hun bedrijf daarnaast de eenzaamheid in verzorgingshuizen tegen. De wedstrijd wordt geïnitieerd door Social Enterprise NL, Ashoka en Ben & Jerry’s. Zij willen jonge en duurzame ondernemers een duwtje in de rug geven en steunen om hun ondernemingen verder te brengen. Jip en Niek over hun overwinning:

“Het is fantastisch om in dit deelnemersveld met enorm veel goede sociale en duurzame ondernemers als winnaar gekozen te worden. Dit biedt ons een unieke kans om Granny’s Finest tot een volgend niveau te brengen. Hoe cool zou het zijn als onze naam op een ijssmaak komt!”

Katja Schuurman over Granny’s Finest: “Uit tien geweldige kandidaten, hebben we gekozen voor Granny’s finest omdat zij een maatschappelijk probleem omarmen dat in mijn ogen veel aandacht verdient en waar nog weinig oplossingen voor zijn, namelijk de vergrijzing en enorme eenzaamheid onder ouderen. Dit alles met hippe kleding die zowel goed is voor de oma’s als de jonge ontwerpers.”

Join Our Core
Join Our Core is een wedstrijd waarbij jonge ondernemers uit negen Europese landen met het beste duurzame idee voor een onderneming een geweldig prijzenpakket per land kunnen winnen. Namelijk:
€ 10.000, hun naam op een ijssmaak van Ben & Jerry’s, een half jaar begeleiding van duurzaamheidsexperts Social Enterprise NL en Ashoka en een reis naar de ijsfabriek van Ben & Jerry’s in Vermont.

Aanmelden kan nog steeds via www.joinourcore.com/nl. Op 3 mei sluit de aanmeldperiode online en op 31 mei wordt de tweede Nederlandse finalist bekend gemaakt. De twee winnaars gaan naar Londen van 11 tot 13 juni waar ze hun duurzame businessmodel pitchen voor een internationale jury met onder andere Jerry Greenfield van Ben & Jerry’s.