Diverse relaties, familie, vrienden en collega’s waren aanwezig bij de uitreiking die plaatsvond tijdens een speciaal hiervoor georganiseerd feestelijk seminar in het Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Het boek is geschreven (samen met Erasmus Universiteit Rotterdam) in opdracht van Stichting Management Studies (SMS). Aan de basis van het boek ligt een door SMS gefinancierd onderzoek bij 20 koplopende bedrijven. Tijdens het seminar werd veel waardering uitgesproken door SMS en andere sprekers waaronder Ab van der Touw, CEO van Siemens Nederland.

In workshops gaven MVO-managers die in het boek als casus hebben gediend, een nadere toelichting.

Afsluitend werd een plenaire discussie gevoerd met de aanwezigen in de zaal en een panel met Piet Besselink (lid RvB Royal HaskoningDHV), Monica Milz (voorzitter Green Deal board), Rob van Tulder (Erasmus Universiteit Rotterdam, co-auteur) en Theo Henrar (directievoorzitter Tata Steel Nederland).

Met het fasenmodel dat in het boek gepresenteerd wordt kunnen tal van bedrijven hun voordeel doen. Het boek geeft alle ondersteuning voor de erkenning van de Adviesgroep Duurzaam ondernemen van Royal HaskoningDHV als ’thought leader’ op het gebied van MVO. Aan een Engelse vertaling van het boek wordt gewerkt.