DHV organisaeerde in het AEGON hoofdkantoor samen met het Global Reporting Initiative (GRI) en de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) het jaarlijkse seminar over de laatste trends in MVO-verslaglegging. In deze dertiende opeenvolgende editie stond de betekenis van MVO (verslaglegging) voor de financiële disciplines centraal. Zo’n 140 vertegenwoordigers vanuit zowel de duurzaamheid / MVO discipline als uit de financiële discipline van bedrijven, NGO’s en overheden woonden het seminar bij.

De middag werd geopend door Jan Driessen (Directeur Communicatie AEGON Nederland) die kort zijn visie gaf op trends in MVO en communicatie.

Jan Hasselman (CFO van InterfaceFLOR Europe) gaf daarna een presentatie over duurzaamheid bij InterfaceFLOR en welke rol de financiële discipline hierin speelt. Onder leiding van de dagvoorzitter, Rens de Jong (BNR Nieuwsradio), volgde een levendige Q&A met de zaal.

In een panel van experts werd gediscussieerd over de rol van verslaglegging bij het verder brengen van duurzaamheid. Centraal in de discussie was de vraag of verslaglegging inderdaad vooruitgang bevordert of dat dit leidt tot het afvinken van diverse MVO lijstjes?

Na de pauze vonden er drie interactieve Masterclasses plaats. Er werd in een kleinere groep ingegaan op geïntegreerde verslaglegging (VBDO), duurzaamheiddata rapportage en de financiële discipline (DHV) en de trends op het gebied van duurzaamheidrapportage (GRI).

De dag werd afgesloten door Erik Breen (Robeco) die vertelde hoe de belegger duurzaamheidinformatie gebruikt.