Jongeren Milieu Actief (JMA) laat vanmiddag 13 april van zich horen op de aandeelhoudersvergadering van Ahold Delhaize. De jongerenafdeling van Milieudefensie wil dat Albert Heijn sneller vergroent en met een concreet klimaatplan komt. De jongeren hebben aandelen gekocht en gaan tijdens de vergadering kritische vragen stellen. Ze doen een dringend appel voor een leefbare planeet.

Marktleider

Neele Boelens van JMA: “We hebben nog 8 jaar om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen. Daarom vragen we van Ahold Delhaize om zich aan het akkoord van Parijs te houden en dat te doen met concrete, snelle stappen. Als marktleider heeft Ahold Delhaize een grote verantwoordelijkheid, daar gaan wij jongeren ze binnen en buiten de zaal op wijzen.

Groene loper

Om andere aandeelhouders in een klimaatvriendelijke stemming te krijgen, rollen 60 jongeren buiten een groene loper uit. Willen de andere aandeelhouders ook een groene koers van AH? Aandeelhouders krijgen voorafgaand aan de vergadering de vraag of ze de jongeren steunen en over de groene loper naar binnen willen, of dat ze ervoor kiezen om de klimaatcrisis te ontlopen.