Drop & Loop en GARCIA zijn samen een circulaire samenwerking aangegaan op het gebied van textiel. Bij 5 GARCIA-winkels is het vanaf morgen mogelijk om gebruikt textiel in te leveren. Hiermee is een belangrijke stap gezet naar het realiseren van een circulaire textielindustrie. Speciale inzamelpunten zijn ingericht voor klanten om oude kleding en overig textiel zoals schoenen en tassen in de winkels achter te laten. Op deze manier stimuleert GARCIA het hergebruik van oud textiel, met als doel de impact op de natuur en de productie van nieuwe grondstoffen te verkleinen.

“GARCIA heeft een duidelijke missie en visie op duurzaamheid”, vertelt Drop & Loop medeoprichter Carlijn Oosthoek. “Drop & Loop vergroot het duurzame imago en de brandimpact van GARCIA als onderdeel van hun eigen merkidentiteit en marketing.”

Textiel krijgt tweede leven

Drop & Loop werkt bij de inzameling en verwerking van textiel samen met Wolkat. Wolkat is de enige circulaire textielverwerker ter wereld waar de volledige keten (sorteren, recyclen, spinnen en weven) onder één dak plaatsvindt. Door het type eindproducten én de sortering van herbruikbaar textiel, kan 94-96% van het textiel wat ingeleverd wordt een nieuw leven krijgen als tweedehands textiel of als recycled eindproduct. Met deze circulaire werkwijze willen Drop & Loop en GARCIA stap voor stap werken aan het verduurzamen van het assortiment door nieuwe eindproducten te ontwikkelen. GARCIA streeft ernaar om in de toekomst steeds meer circulair te opereren.

Lever oude kleding in

Gooi dus nooit zomaar kleding weg, hiermee kan Drop & Loop namelijk nog een heleboel doen. Lever je oude kleding in bij één van de 5 GARCIA-winkels. Zo dragen we samen bij aan het circulair maken van gedragen kleding en wordt je voetafdruk op deze planeet weer een stukje kleiner. Om mensen aan te moedigen oud textiel niet weg te gooien, maar in te leveren, ontvang je bij GARCIA een kortingsvoucher van €10*.

*De precieze voorwaarden voor korting zijn te vinden bij de deelnemende GARCIA-winkels