Het evenement wordt georganiseerd door Fortis Foundation Nederland, dat dit jaar haar vijfjarig bestaan viert. Fortis Foundation Nederland coördineert de inzet van Fortis-medewerkers voor de maatschappelijke programma’s van Fortis in Nederland. Sinds haar oprichting in 2001 hebben zo’n 11.000 Fortis-medewerkers vrijwillig hun kennis en kunde ingezet voor de samenleving.

Op 5 april wordt het lustrum van Fortis Foundation officieel geopend met een ‘maatschappelijk ontbijt’, waar managers en bestuurders uit het Rotterdamse bedrijfsleven, de overheid en het maatschappelijke veld zich buigen over de vraag hoe zij elkaar kunnen versterken door samen te werken bij het ontwikkelen van de talenten van jongeren. Hierbij zullen ook demissionair wethouder Onderwijs van Rotterdam Leonard Geluk en oud-staatssecretaris Steven van Eijck van Operatie Jong en het Economic Development Board Rotterdam aanwezig zijn.

Vanaf 2006 zijn de maatschappelijke programma’s van Fortis Foundation vooral gericht op het duurzaam versterken van jongeren. De samenwerking met het VMBO is dan ook niet eenmalig. Met de vijf deelnemende scholen (Meridiaan College ’t Hooghe Landt uit Amersfoort, Bredero College uit Amsterdam, Prisma College uit Breda, CSG Calvijn uit Rotterdam en IMC uit Rijswijk) gaat Fortis een structurele samenwerking aan gericht op het vergroten van de kansen voor deze groep jongeren.

Daarnaast maakt Fortis zich sterk voor jongeren in de jeugdzorg, onder andere door samen te werken met jeugdzorginstellingen en het steunen van de Nationale Jeugdzorgprijzen.