FOCWA geeft schadeherstelbedrijven (gratis) alternatief voor MVO-eisen

De aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) groeit. Ook bij FOCWA-leden speelt het duurzaamheidsthema een steeds grotere rol. Om haar leden op een doeltreffende wijze in te kunnen laten spelen op deze maatschappelijke ontwikkeling, biedt brancheorganisatie FOCWA via een online tool haar schadeherstelbedrijven een (gratis) alternatief om aan de MVO-lidmaatschapseisen te voldoen. De brancheorganisatie zal op korte termijn ook voor ruitherstelbedrijven en caravan- en camperservicebedrijven dit gratis alternatief ontwikkelen.

Omdat MVO wezenlijk deel uitmaakt van de bedrijfsvoering van haar leden heeft FOCWA dit als een vereiste opgenomen in haar lidmaatschapseisen en in de Branchenormering Schadeherstel. Tot op heden konden leden zelf kiezen voor één van de bestaande MVO-labels in de branche. Deze vrijheid blijft, echter kunnen de leden nu profiteren van de gratis MVO-module van FOCWA. Deze is terug te vinden in de online tool, waar FOCWA-leden ook hun online assessment invoeren voor de certificering van de Branchenormering Schadeherstel. Voor consumenten en opdrachtgevers is hiermee ook duidelijk dat alle FOCWA-leden niet alleen de veiligheid en de kwaliteit van het herstel borgen, maar dit ook op een duurzame manier uitvoeren.

Femke Teeling, directeur FOCWA: “We vinden het als brancheorganisatie erg belangrijk dat al onze leden op een duurzame manier ondernemen. Onze schadeherstelbedrijven konden voorheen kiezen uit twee reeds bestaande initiatieven om hun duurzaamheidsinspanningen ook daadwerkelijk aan te tonen. Met onze online tool bieden we nu ook een gratis alternatief voor deze schadeherstelbedrijven. Zodra er normeringen zijn ontwikkeld voor autoruitherstelbedrijven en caravan- en camperservicebedrijven, zullen we dit gratis MVO-alternatief ook aan deze bedrijven aanbieden.”

Share Button