De spanning was om te snijden tijdens de halve finale van de Sustainability Challenge afgelopen vrijdag. Op het stadskantoor van de gemeente Utrecht presenteerden alle 25 teams hun oplossingen aan de bedrijven. Elk bedrijf gaf één winnend team een ticket naar de finale op 27 november.   

De bedrijfsjury’s van ProRail, Eneco, VolkerWessels, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Cofely hadden een lastige taak. Niet alleen was het niveau van de oplossingen erg hoog, ook de energie en creativiteit van de teams overtrof de verwachtingen. Van een interactieve boom met ledverlichting en wifi tot een zuiverende kas die energie bespaart én burgers betrekt.

Uit de vijf teams die afgelopen weken aan hun businesscase hebben gewerkt, koos elke bedrijfsjury één winnaar om naar de finale te sturen. Komende maand gaan de finalisten nog hard aan de slag om hun oplossing te perfectioneren. Daarbij worden zij ondersteund met een masterclass van EY én door de afgevallen teams, zodat geen kennis verloren gaat.

Benieuwd naar de oplossingen? Morgen staan de finalisten op het Nationaal Sustainability Congres.

Op 27 november is dan de ultieme ontknoping: dan gaan de teams én bedrijven de eindstrijd met elkaar aan tijdens de finale. Benieuwd naar dé winnende oplossing van de Sustainability Challenge 2015? Kom dan naar de finale in de Rode Hoed in Amsterdam! Meld je aan voor het programma (20.00 – 22.30) via info@sustainabilitychallenge.nl.