“Hoe geven wij de toekomst van social auditing vorm? Welke rol kunnen wij spelen in het verduurzamen van de Nederlandse horeca? En hoe stimuleer je als gemeente je inwoners voor duurzaam gedrag? Een greep uit de vijftien challenges waaraan wordt gewerkt tijdens de SDG-Challenge: University 2020. Vijftien student consultant vormen een team met vijftien organisaties zoals Heineken, ABN AMRO, Fairtrade Max Havelaar en het Minsterie van Buitenlandse Zaken. Elk team werkt tijdens de SDG-sprintdag aan een oplossing voor de challenge van hun organisatie. Op deze manier streven ze ernaar om samen impact te maken op de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties. Op vrijdag 5 juni vindt de finale plaats in aangepaste vorm in Circl Amsterdam.

Vertegenwoordigers van elk team pitchen de innovatie oplossing die zij hebben ontwikkeld. Niet voor een groot publiek zoals vooraf gepland, maar voor een professionele jury én een camera, zodat via de livestream kan worden meegekeken. Het idee met de grootst potentiële impact wint. Sandra Pellegrom, De Nederlandse SDG-Coördinator van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, reikt de prijs uit.

Jury

De SDG-Challenge is een concept van jongerenbureau Soapbox en werkt hierbij samen met Impact Hub Amstrdam. Met de “SDG-Challenge” inspireert en mobiliseert Soapbox (internationale) studenten en organisaties om samen te werken aan de SDGs. Daarnaast is het doel om studenten te stimuleren om voor een duurzame carriere te kiezen. Anderzijds om organisaties uit te dagen om hun organisatie toekomstbestendig te maken.

Bekijk de live stream!