Ton Wiedenhoff, inkoopdirecteur van Falcon: “Wij ontwerpen al sinds 1929 eigentijdse outdoorkleding voor alle weersomstandigheden. We noemen het niet voor niets all weather supplies. Wij staan als Nederlands bedrijf behalve voor kwaliteitskleding die mensen beschermt ook graag achter de manier waarop het geproduceerd wordt. MADE-BY biedt ons de perfecte ondersteuning om hierin bij te dragen’.

MADE-BY ondersteunt Falcon bij het produceren van de collectie met respect voor mens en milieu. Samen met MADE-BY wordt kritisch gekeken naar de hele productieketen en de materialen die gebruikt worden. De eerste stap die gezet wordt is het starten van projecten om de arbeidsomstandigheden bij de leveranciers van Falcon te verbeteren. Hierbij wordt gewerkt naar het niveau waarop een internationale certificering verkregen kan worden door de fabrikant. Daarnaast worden de materialen die Falcon gebruikt waar mogelijk vervangen door milieuvriendelijke varianten. Het blauwe MADE-BY knoopje in of aan het kledingstuk is het symbool voor deze productie volgens de richtlijnen van MADE-BY.

Mark Huis in ’t Veld, directeur MADE-BY: “De keuze van Falcon om zich aan te sluiten bij MADE-BY toont karakter. Meedoen met MADE-BY is wel even wat anders dan een biokatoenen T-shirt in de etalage hangen; het is een serieus commitment om de productie van de totale collectie socialer, milieuvriendelijker en transparanter te maken. En dat lukt niet in één seizoen. Het is een continu verbeteringsproces dat jaren van intensieve samenwerking betekent tussen MADE-BY, deelnemende modebedrijven en hun leveranciers elders op de wereld.”