De menuwensen van NKT waren zo specifiek -in dit geval; vers, vegetarisch en macrobiotisch- dat alleen onze catering dat in dit volume voor elkaar krijgt. De keukenbrigade van Disneyland en andere grote cateraars durfden dit niet aan’, zegt Machiel de Boer van Fair Food Company op de website van HighProfile.

Voor de maaltijden zijn pauzes van 90 minuten ingelast in het programma. ‘Fair Food Company heeft een uniek concept geschreven waarmee de 3500 boeddhisten binnen deze tijd een warme, verse en lekkere maaltijd geserveerd krijgen’, aldus De Boer.

Om de maaltijden te bereiden wordt een mobiele keuken van 400 vierkante meter opgebouwd. Alle verse producten worden lokaal ingekocht op het vlakbij gelegen inkoopcentrum Rungis.

Fair Food Company heeft acht jaar ervaring in het verzorgen van de catering van dit soort evenementen en is in Nederland vooral actief in de publieks- en partycatering.

Doel van Fair Food Company is duurzaamheid in de catering op grote schaal door te laten dringen. Het bedrijf doet dit naar eigen zeggen door in hun concepten gebruik te maken van Fair Trade producten, biologische ingredi├źnten, vegetarische varianten, een milieuvriendelijke productieketen, een Cradle to Cradle inventaris en composteerbare disposables.