Faillissement uitgesproken over social enterprise WakaWaka

Het bedrijf WakaWaka, bekend van de gele zaklampen op zonne-energie, is failliet. De rechtbank in Noord-Holland heeft het faillissement vandaag bekendgemaakt. De curator hoopt op een doorstart. Het bedrijf ging failliet, nadat een poging mislukte om 2,5 miljoen euro aan groeikapitaal op te halen.

WakaWaka werd in 2013 opgericht onder de naam Off Grid Solutions door ondernemers Maurits Groen en Camille van Gestel.

Naast zaklampen maakt WakaWaka ook powerbanks op zonne-energie en kleine zonnepanelen. In april van dit jaar wilde het bedrijf nog €2,5 mln ophalen op de alternatieve beurs NPEX. Het geld was nodig voor de financiering van werkkapitaal en voorraad. De notering aan NPEX werd echter in mei geannuleerd wegens onvoldoende animo van investeerders.

Statement WakaWaka

WakaWaka heeft haar faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Haarlem. Inmiddels is het faillissement uitgesproken.

WakaWaka heeft te maken met een groeiende vraag naar producten. Om dit te kunnen voorfinancieren is getracht via een emissie van aandelen via het platform NPEX het daarvoor benodigde kapitaal aan te trekken. De inschrijving voor deze emissie heeft, mede door externe factoren, niet gebracht wat wij daarvan hadden verwacht. Aan lopende verplichtingen kon niet langer worden voldaan door een tekort aan liquide middelen. Wij zagen helaas geen andere mogelijkheid meer dan het faillissement aan te vragen.

We hebben nog steeds alle vertrouwen in ons team, onze top producten en onze idealen. We willen iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund  heel hartelijk danken voor het mogelijk maken en het realiseren van onze gezamenlijke missie om wereldwijd miljoenen mensen van duurzame energie te voorzien.

We hopen dat de weg naar het verwezenlijken van die missie hier niet stopt en doen er ook nu alles aan om oplossingen te vinden samen met de curator.

We kunnen op dit moment echter geen nadere informatie geven over het verdere verloop van het proces. Dat is aan de curator.

Wij hopen over niet al te lange tijd een nadere update te kunnen delen. Voor nu willen we iedereen vragen om het proces even af te wachten, dit om mogelijke oplossingen de beste kans te geven.

“Zo lang als de zon schijnt, blijven wij mogelijkheden zien voor WakaWaka”

Maurits Groen en Camille van Gestel 
oprichters en statutaire directie van WakaWaka

 

Foto: Jörgen Caris

 

 

Share Button