Start Sustainability Leadership Program

Wanneer

10/11/2022    
09:00 - 17:00

Waar

TIAS
Kroonstraat 50, Utrecht, 3511 RC
TIAS
Start Sustainability Leadership Program

Het streven naar maatschappelijke meerwaarde wordt steeds belangrijker voor organisaties. Naast een gezond financieel resultaat, telt ook de positieve duurzame impact van een bedrijf. Het Sustainability Leadership Program geeft je de juiste kennis en vaardigheden om doelgericht vorm te geven aan nieuwe, duurzame businessmodellen. Het programma is een samenwerking tussen TIAS en MVO Nederland, het grootste bedrijvennetwerk op het gebied van duurzaamheid.

In het programma leer je hoe je duurzame doelen kunt verankeren in ondernemingsstrategieën. Je krijgt inzicht in de bijkomende veranderprocessen, de juiste manier van innoveren, invulling geven aan verantwoordelijk leiderschap en het aangaan van nieuwe samenwerkingsvormen.

Je krijgt les van topprofessoren en praktijkexperts die alles weten over de actuele duurzaamheidstrends. Daarnaast ga je aan de slag met casestudies en de vraagstukken die spelen in je eigen bedrijf. Aan het eind van het programma heb je duidelijk voor ogen op welke manier jouw organisatie duurzame impact kan hebben en hoe je de innovatieprocessen die daarvoor nodig zijn, realiseert. Ons doel is om jouw ontwikkeling als inspirerend leider op het gebied van sustainability een boost te geven.

Het Sustainability Leadership Program bestaat uit vijf dagen en twee coachingsgesprekken. Elke dag heeft een specifiek thema waar de docenten en/of gastsprekers van die dag specialist in zijn:

  • Strategie en duurzaamheid
  • Innoveren voor duurzaamheid
  • Businesstransformatie naar duurzaamheid
  • Responsible leadership
  • Samenwerking en stakeholders

Het programma richt zich zowel op hard skills – denk aan strategie, business modelling en innovatie – als soft skills, zoals responsible leadership en samenwerking. We bieden wetenschappelijke kaders en tegelijkertijd een ‘peer-learning’-omgeving waar je door middel van discussies en opdrachten je visie verder verdiept. Die visie gaat niet alleen over strategie, maar ook over de uitvoering. Het reflecteren op de praktijk van je eigen organisatie loopt als een rode draad door het programma.

In deze ‘peer-learning’-omgeving werk je intensief samen met de andere deelnemers, waardoor je vanzelf je netwerk uitbreidt. Het contact met inspirerende professionals wordt als zeer waardevol ervaren door iedereen die onze programma’s volgt.
Wat gaat het programma jou uiteindelijk opleveren? Je krijgt alle tools aangereikt om goed uitgerust aan de slag te gaan met de transformatie naar een duurzamere organisatie. Je bent op de hoogte van de laatste theorieën over sustainable leadership én weet wat er te doen staat in jouw organisatie.

Programma-overzicht

  • Dag 1 – Strategie en duurzaamheid
  • Dag 2 – Innoveren voor duurzaamheid
  • Dag 3 – Businesstransformatie naar duurzaamheid
  • Dag 4 – Responsible leadership
  • Dag 5 – Samenwerking en stakeholders

Deelnemersprofiel

Het Sustainability Leadership Program is voor directie- en managementteamleden, businessunit directors en staff directors die verantwoordelijk zijn voor strategie, bedrijfsvoering, finance, innovatie en/of marketing en public relations, en voor senior managers uit de (semi) publieke sector, waaronder NGO’s.

Meer informatie

Kaart wordt geladen...