Het Groot Europees Handelsdebat

Wanneer

16/05/2024    
14:00 - 16:30

Waar

Nieuwspoort
Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag, 2594 AC
Nieuwspoort
Het Groot Europees Handelsdebat

In aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen in juni organiseren CNV Internationaal, VNO-NCW en Betrouwbare Bronnen het Groot Europees Handelsdebat, op donderdagmiddag 16 mei 2024.

Onder leiding van Jaap Jansen van de veelbeluisterde podcast Betrouwbare Bronnen, gaan lijsttrekkers en kandidaten voor het Europees Parlement het debat met elkaar aan over het belang van handel voor Nederland en Europa. Aanwezig zijn in elk geval D66, VVD, ChristenUnie, GroenLinks-PvdA, Volt, CDA.

Het debat gaat over actuele kwesties op het Europese politieke toneel, zoals hoe we via handel kunnen zorgen voor ontwikkeling en waarborging van arbeidsrechten, de toegang tot grondstoffen en hoe we kunnen zorgen dat die eerlijk uit de grond worden gehaald en ook strategische autonomie.

Keuzes op dit terrein hebben grote impact op de ontwikkeling van internationale handel komende jaren. De kandidaten krijgen de kans om hun standpunten en doelen duidelijk te maken. Het debat wordt opgenomen en is terug te luisteren via de veelbeluisterde podcast Betrouwbare bronnen.

Naderhand is er een borrel waarbij verder kan worden gepraat over onderwerpen uit het debat.

Na aanmelding ontvang je meer informatie over het programma.

Meer informatie/aanmelden

Kaart wordt geladen...