Maatschappelijk verantwoord ondernemen met toepassing van de drie P’s (People, Planet, Profit) en de focus op duurzaamheid, zijn voor Van Houtum Papier een dagelijkse leidraad in het ondernemen. Het bedrijf produceert haar brede range hygiënisch papierproducten uitsluitend op basis van recycling van oud papier. Qua zuinig energiegebruik behoort Van Houtum tot de absolute wereldtop. Voor Van Houtum Papier is de toekenning van het Europees Ecolabel een logische vervolgstap naar haar uiteindelijk doel te weten: een volledig Cradle to Cradle bedrijf worden.

SMK is dan ook blij dat Van Houtum Papier in aanmerking wilde komen om het Europees Ecolabel te voeren. “Ondernemingen die zo sterk geloven in de gecombineerde toekomstmogelijkheden van ondernemen mét zorg voor het milieu zijn een stimulans voor anderen. Van Houtum Papier loopt vooruit op de eisen die de overheid in de toekomst stelt op het gebied van duurzaam inkopen.”

“Nadenken over eco-effectief produceren, denken in biologische én technische kringlopen is inmiddels doodnormaal in ons bedrijf. Iedereen denkt actief mee. We willen klanten en eindgebruikers laten zien dat het anders kan. Bomen kappen om toiletpapier te maken is eigenlijk van de zotte. We denken anders en we doen anders”, aldus directeur Henk van Houtum, die zeer blij is met de constructieve wijze waarop de toekenning van het Europees Ecolabel in samenwerking met SMK tot stand kwam.