Met de opening van het eerste bijkantoor van EPEA Internationale Umweltforschung GmbH, EPEA Nederland in Venlo op 1 juli 2008 en de ontstane samenwerking met partners vanuit overheid, industrie en onderwijs zijn we trots op deze volgende stap in het daadkrachtig invulling geven aan de Cradle to Cradle ambities van Nederland.

Albin Kälin, Management EPEA; Met de ambitieuze doelstellingen van Ahrend, haar ontwikkelingen in lijn te brengen met het Cradle to Cradle-ontwerpconcept, heeft EPEA in de samenwerking met Ahrend een Koninklijke partner om daadkrachtig te werken naar kwaliteit en eco-effectiviteit, welke vanuit sociaal cultureel oogpunt ook andere organisaties kan helpen koninklijk te handelen. Goed doen, in plaats van minder slecht.

De C2C-filosofie past binnen de ambitie van Ahrend om de meest duurzame onderneming binnen haar sector te zijn in Europa. In 2020 wil de onderneming CO2-neutraal produceren en de kringlopen gesloten hebben. In januari 2009 introduceert Ahrend Next Life, een nieuwe dienst die is gericht op het verlengen van de levensduur van interieurproducten, door revitaliseren en uiteindelijk materiaalhergebruik.