Duurzaam energiebedrijf Groendus publiceert vandaag de Energietransitie Benchmark 2023. De Benchmark schetst een helder beeld van de impact van de energiecrisis op zakelijk Nederland. Met prijsverhogingen en verduurzamingsmaatregelen houden de meeste organisaties hun bedrijfsvoering buiten de gevarenzone. Het rapport is bovendien een hoopgevende weergave van hoe ver ondernemers zijn in de energietransitie en wat ervoor nodig is om dit proces verder te versnellen.

Aanjagers van de energietransitie

De inzichten in de Energietransitie Benchmark komen voort uit uitgebreide gesprekken met bijna 200 aanjagers en beslissers van bedrijven die hun eerste stappen in de energietransitie hebben gezet. Het rapport brengt de impact van de energiecrisis en van netcongestie in kaart. Ook lees je exclusieve gesprekken met duurzame koplopers zoals HAK, Arvato Bertelsmann en Deloitte.

Energieprofessionals en organisaties kunnen de Benchmark gebruiken als meetlat om te zien waar zij staan in de energietransitie. Het rapport geeft inzicht in de uitdagingen en ontwikkeling van de energietransitie. Bovendien krijgen lezers concrete handvatten om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun energiehuishouding. Zo helpt dit rapport bij het versnellen van de energietransitie in Nederland.

Eerste exemplaar voor TKI Urban Energy

Het eerste fysieke exemplaar van de Energietransitie Benchmark 2023 is overhandigd aan de TKI Urban Energy. Maarten de Vries, programmamanager bij de TKI, onderstreept de waarde van het rapport:
“Dit biedt organisaties in Nederland veel inzicht in de mogelijkheden voor het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Natuurlijk werken de energiecrisis en netcongestie enerzijds remmend. Maar de verhalen van de bedrijven in deze benchmark tonen precies wat wij ook zien: het zorgt ervoor dat er aandacht komt voor de slimme technische mogelijkheden. Innovaties die er al jaren waren, worden nu versneld ingevoerd.”

René Raaijmakers, CEO van Groendus, is enthousiast over de trends die de Benchmark schetst: “Het is fantastisch om te zien dat steeds meer bedrijven bezig zijn met duurzaamheid. En dat is nodig ook, want de energietransitie krijgen we alleen voor elkaar door samen aan de slag te gaan. Bovendien is verduurzamen ook nog eens heel rendabel, dat bewijzen de verhalen van de voorlopers uit dit rapport. Ik hoop van harte dat deze Benchmark andere organisaties inspireert en motiveert om ook in actie te komen. Laten we samen werken aan duurzame en betaalbare energie voor ons allemaal!”