Dankzij zijn rijke historie op het gebied van elektrisch aangedreven voertuigen, heeft Nissan een nieuwe mijlpaal bereikt: een kwart miljoen verkochte volledig elektrische voertuigen in Europa. Een mooie afsluiting van een succesvol decennium in elektrische mobiliteit – en een nieuwe stap.

De EV-revolutie blijft voortduren. De mijlpaal is te danken aan de iconische LEAF, waarvan 208.000 exemplaren zijn verkocht, en aan de zeer veelzijdige e-NV200, met 42.000 klanten in Europa.

De LEAF en e-NV200 werden respectievelijk in 2010 en 2014 geïntroduceerd en waren baanbrekend op het gebied van elektrische mobiliteit: de LEAF als eerste EV-personenauto en de e-NV200 als pionier op het gebied van geëlektrificeerde bedrijfswagens.

‘Alle goede ideeën beginnen met een vonk die overslaat. De Nissan LEAF zette bij zijn introductie in 2010 aan tot de moderne EV. Vandaag de dag biedt hij nog steeds wereldwijd innovatieve technologieën en geavanceerde emissievrije aandrijving. Zo wordt het goede idee een realiteit voor de massa”, zegt Leon Dorssers, Senior Vice President, Sales & Marketing, Nissan AMIEO.

Emmanuelle Serazin, Director Corporate Sales & LCV Europe, zegt: ‘De e-NV200 heeft de elektrische revolutie naar de wereld van de lichte bedrijfswagens gebracht. Hij biedt de perfecte balans tussen duurzaamheid, praktisch gebruiksgemak en lage gebruikskosten. We kijken uit naar een nieuw hoofdstuk van onze elektrificatiestrategie, met een nieuwe geëlektrificeerde bedrijfswagen die binnenkort wordt geïntroduceerd.’

Nissan heeft het aanbod voor de LEAF en e-NV200 uitgebreid en doorontwikkeld, zodat het aanbod optimaal voldoet aan de behoeften van zowel zakelijke als particuliere klanten. Van de uitgebreide en intelligente technologie van de LEAF e+ tot de verregaande efficiëntie en het gebruiksgemak van de e-NV200: elk model is geoptimaliseerd om de Nissan Intelligent Mobility-visie voor een verbonden en duurzame toekomst waar te maken.

LEAF: pionier in elektrische mobiliteit

Met geavanceerde technologieën en zijn intelligente aandrijving heeft de LEAF vanaf zijn introductie tien jaar geleden de toon gezet voor de ontwikkeling van moderne elektrisch aangedreven voertuigen.

Met intuïtieve uitrusting, zoals de geavanceerde bestuurdersassistentie ProPILOT en het unieke e-Pedal voor ‘one pedal driving’, biedt de LEAF innovatieve oplossingen die elektrisch rijden nog makkelijker en leuker maken.

e-NV200: slimme en efficiënte mobiliteit voor zakelijk en privégebruik

Als leider op het gebied van volledig elektrisch aangedreven bedrijfswagens voor de massa heeft de e-NV200 dezelfde pioniersgeest als de LEAF. Hij biedt de voordelen van emissievrije mobiliteit, zowel voor zakelijke als particuliere klanten.

Met een efficiënte, 40 kWh aandrijflijn, tot 4,2 m3 aan laadcapaciteit en lage gebruikskosten is de e-NV200 zeer flexibel inzetbaar voor zakelijke klanten. Deze Nissan is niet voor niets een favoriete keuze voor bedrijven in heel Europa.

De multifunctionele e-NV200 Evalia heeft ook veel particuliere klanten voor zich weten te winnen. Het op vele manieren aanpasbare interieur is er in vijf- en zevenpersoonsconfiguraties – elk met veel aanpassingsmogelijkheden en uitneembare stoelen voor maximale bagageruimte.

Elektrificatie bij Nissan

Nissan blijft zich inzetten voor elektrische mobiliteit en toewerken naar een duurzamere toekomst. Als onderdeel daarvan kondigde Nissan recent een EV Hub aan van 1 miljard pond. Het eerste EV-producerende ecosysteem ter wereld, EV36Zero, vormt de blauwdruk voor de toekomst van de automotive-industrie.

Het overgangsproject versnelt de weg van Nissan naar CO2-neutraliteit en combineert elektrische voertuigen, hernieuwbare energie en batterijproductie, gecentreerd rond de Nissan-fabriek in Sunderland (Verenigd Koninkrijk).

Op basis van de ervaringen op het gebied van crossovers en elektrificatie komt Nissan met een nieuwe volledig elektrische crossover. Het nieuwe model wordt geproduceerd in Sunderland en belooft vormgeving, efficiëntie en batterijtechnologie van een nieuwe generatie.

Bovendien wordt het toekomstige Nissan-aanbod van compacte bedrijfswagens geproduceerd in Maubeuge (Frankrijk), het Alliantie-centrum voor compacte bedrijfswagens. Het aanbod zal bestaan uit zowel volledig elektrische versies als versies met verbrandingsmotor en bedrijfswagen- en personenautovarianten. Zo voldoet het aanbod aan de behoeften van een grote groep klanten.

Met het versnellen van het transformatieplan breekt een nieuwe periode van duurzame groei aan voor Nissan. Eind 2023 zal 75 procent van de verkochte modellen in Europa elektrisch aangedreven zijn.