Van elke betaling met de Visa Greencard Corporate wordt de CO2-uitstoot van het product of de service berekend. Deze wordt vervolgens gecompenseerd door investeringen in bijvoorbeeld duurzame energie, herbebossingprojecten of milieubesparende technieken. ClimaCount wordt ondersteund door de non-gouvernementele organisatie Conservation International en het Instituut voor Technisch-Natuurkundig Onderzoek (TNO). Meer informatie over deze zakelijke creditcard en de CO2-compensatie is terug te vinden op de website www.greencardcorporate.nl.

Michiel Wielhouwer, Country Manager Visa Benelux: “De Visa Greencard Corporate is een aanvulling op de Visa Green Card welke is bestemd voor consumenten. Deze kaart is inmiddels een aantal jaren beschikbaar op de Nederlandse markt. Met de corporate card kunnen bedrijven en overheid op eenvoudige en voordelige wijze een stap zetten naar een duurzame bedrijfsvoering. Daarnaast zijn overheden met deze kaart in staat om de toeleveranciers sneller te betalen.” Marc Klijn, Manager Issuing PaySquare, voegt hieraan toe: “We zijn er trots op dat we als gespecialiseerd uitgever van creditcards opnieuw een geslaagde samenwerking tot stand hebben gebracht. Het duurzame concept van de Visa Greencard Corporate stelt PaySquare nu ook in staat op een milieuvriendelijke manier haar zakelijke klanten te bedienen. We hopen hiermee het gedrag te kunnen veranderen, wat ten goede komt van het leefmilieu van ons allemaal.”

Patrick Bunnik, CEO RePay International: “Duurzaam inkopen wordt voor steeds meer bedrijven realiteit en de nieuwe Visa Greencard Corporate is een uitstekend hulpmiddel daarbij. Niet alleen door de CO2-uitstoot van aankopen te compenseren maar zeker ook door kaarthouders online hun CO2- boekhouding inzichtelijk en vergelijkbaar te maken.