Een duurzame hypotheek voor ondernemers; let hier op! 

Als ondernemer een woning kopen is makkelijker wanneer je kiest voor het advies van een hypotheekadviseur. Er zijn voor ondernemers verschillende zaken om rekening mee te houden. Hoe stabiel zijn de inkomsten uit je onderneming? Is er sprake van stijgende of dalende inkomsten? Sinds wanneer bestaat het bedrijf? Enzovoorts. Op basis van deze informatie geeft een hypotheekadviseur advies over de maximale hypotheek. Er zijn op internet tools te vinden, die je een eerste indicatie kunnen geven. Gebruik zo’n tool om doelgerichter naar een woning te kunnen zoeken! 

Hogere hypotheek bij duurzame en energiezuinige woning 

Er zijn hypotheekverstrekkers die een hogere hypotheek aanbieden, wanneer je een duurzame en energiezuinige woning aanschaft. De mate van duurzaamheid zit hierbij vaak in de EPC-waarde van een woning. De EPC-waarde neemt af wanneer er gebruik gemaakt is van HR-isolatieglas en bijvoorbeeld van zonnepanelen. Met zonnepanelen kan een deel van de verbruikte energie zelf geleverd worden. 

Kantoor in je nieuwe huis 

Kies je voor een kantoor aan huis? In dat geval is het soms zelfs mogelijk om een deel van de kosten voor energiebesparende maatregelen af te trekken bij je belastingaangifte. Laat je ook hierover adviseren door een financieel specialist. Het maakt dat een duurzame woning kopen wellicht een hele interessante optie voor je wordt! 

Hypotheekadvies inwinnen bij een onafhankelijk adviseur 

Een hypotheekadviseur begeleidt je bij de aanvraag van een hypotheek en kan vooraf onafhankelijk advies geven. Welke hypotheekverstrekker biedt de gunstigste hypotheekrente? Bij welke verstrekker profiteer je van de beste voorwaarden? Enzovoorts. Tijdens het aanvragen van een hypotheek dien je als ondernemer verschillende documenten aan te leveren. Dit zijn in ieder geval een kopie van je inschrijving bij de Kamer van Koophandel, de jaarcijfers uit de afgelopen drie jaar en een aangifte inkomstenbelasting uit de afgelopen drie jaar. Wanneer je onderneming pas net bestaat zal het erg lastig zijn om een hypotheek aan te vragen. Als je korter dan 1 jaar ondernemer bent dan kun je geen hypotheek krijgen. Daarna zijn er echter vaak mogelijkheden. 

Kosten voor hulp van een hypotheekadviseur 

De kosten van hypotheekadvies verschillen per organisatie. Houd er rekening mee dat het inschakelen van een hypotheekadviseur normaliter al snel 1.500 tot 3.000 euro zal kosten. De hulp die een adviseur je biedt is echter zeer wenselijk. Zelf uitzoeken welke hypotheek het meest aantrekkelijk is kost veel tijd. Daarbij kan een hypotheekadviseur je vaak precies vertellen op welke punten documenten worden afgewezen door hypotheekverstrekkers. Zo kun je dit op voorhand voorkomen en zal het proces rond de hypotheekaanvraag sneller verlopen. 

 

Share Button