Ecover investeert half miljoen euro aan coronawinst in fonds voor duurzame projecten

Bron
Ecover

Terwijl veel bedrijven moeite hebben gehad om het hoofd boven water te houden tijdens de pandemie, steeg de verkoop van schoonmaakproducten tijdens de coronacrisis. Ecover, producent van ecologische schoonmaakmiddelen, gaat deze meerverkoop nu inzetten om duurzame start-ups en de ecopioniers van morgen een duwtje in de rug te geven. Het merk investeert ruim 500.000 euro in een fonds waar bedrijven en organisaties met innovatieve oplossingen voor de klimaatproblematiek een beroep op kunnen doen. Op deze manier wil Ecover initiatiefnemers aanmoedigen bij te dragen aan hun 40 jaar geleden begonnen ‘Clean World revolutie’ en er voor zorgen dat duurzame ideeën en businessplannen niet verloren gaan als resultaat van de huidige crisis. 

Meerverkoop tijdens Corona inzetten voor groenere toekomst

Als duurzame pionier richt Ecover al meer dan 40 jaar  haar pijlen op de wegwerpmaatschappij en op plastic afval in het teken van een groenere toekomst. De toegenomen vraag naar schoonmaakproducten als resultaat van de COVID-19 pandemie heeft er voor gezorgd dat Ecover de capaciteit in haar fabriek in Malle, België, de afgelopen maanden heeft moeten uitbreiden en bijgevolg meer producten heeft verkocht. Het bedrijf kondigt nu aan dat ze ruim een half miljoen euro uit deze meerverkoop wil inzetten om groene projecten te helpen financieren en duurzame start-ups en eco-pioniers aan te moedigen om bij te dragen aan hun ‘Clean World revolutie’.

Tom Domen, Global Innovation Manager bij Ecover: “De afgelopen drie maanden stonden vooral in het teken van de pandemie. We moesten oplossingen zoeken voor de toegenomen vraag en tegelijkertijd de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers voorop stellen. Een deel van onze capaciteit hebben we ingezet om handdesinfectiegel te produceren voor zorginstellingen in de regio die daar op dat moment een tekort aan hadden.  Maar nu is het tijd om na te denken over hoe we onze samenleving opnieuw willen opbouwen. Onze missie is een ‘Clean World’ revolutie. 40 jaar geleden hebben wij een klein merk met grote ambities gelanceerd. Nu willen we anderen helpen om hetzelfde te doen.”

Een fonds voor duurzame ideeën

Als antwoord op COVID-19 en met de blik op de toekomst, lanceert Ecover daarom het ‘Fertilise the Future Fund’. Het merk roept iedereen met duurzame en innovatieve ideeën en met een passie om de planeet te helpen op om een beroep te doen op dit fonds. De ruim 500.000 euro aan coronawinst zal dan worden ingezet om de uitvoering van duurzame oplossingen, gerelateerd aan de natuur, te helpen financieren. In aanmerking voor een subsidie uit dit fonds komen onder andere oplossingen voor het behoud en herstel van bossen en andere terrestrische ecosystemen, zoetwatervoorraden, mariene ecosystemen en oceanen, duurzame landbouw en voedselproductiesystemen en het verbeteren van biodiversiteit. Inschrijven kan vanaf zaterdag 20 juni tot en met 31 augustus. Meer details en info zijn terug te vinden op de de website van Ecover

Tom Domen: “Wij geloven dat dit hét moment is voor een ‘reset’ en we moeten dit aangrijpen. In de nasleep van deze pandemie zouden innovatieve ideeën en gewaagde businessplannen wel eens verloren kunnen gaan. Maar ’t zijn net die ideeën die we, oog in oog met een klimaatcrisis, meer dan ooit nodig hebben. Daarom vragen we iedereen met radicaal nieuwe ideeën om een beroep te doen op ons  fonds. Want samen met andere pioniers kunnen we nog zo veel meer impact teweegbrengen. Na deze sh*t zetten we in op een bloeiende toekomst.”

Share Button